Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

17. 02. 2016. 17:42 >> 18:26

ŽELE ODRŽIV OBJEKAT

Bazen u Nikšiću biće spreman do kraja aprila

Rekonstrukcija bazena u nikšićkom Sportskom centru, za koju je obezbijeđeno oko 1, 1 milion eura, trebalo bi da bude završena do kraja aprila.

Novac za rekonstrukciju obezbijeđen je na donatorskoj večeri prije pola godine.

Član tima za praćenje realizacije tog projekta u ime opštine i Vaterpolo saveza, Nebojša Adžić, saopštio je to na konferenciji za novinare u Nikšiću, ističući da je urađeno više od 90 odsto građevinsko-zanatskog posla, a da su u toku radovi na termo-tehničkoj izolaciji i osvjetljenju bazena.

„Ideja projekta je da se dobije održiv objekat, jer bazen prije rekonstrukcije nije mogao da pokriva troškove održavanja. Sa novim primijenjenim mjerama i sistemima termičke izolacije i grijanja imaćemo vrlo održiv i kvalitetan bazen koji će biti za ponos grada i svih sportista“, rekao je Adžić.

Direktor Sportskog centra, Predrag Ivanović, kazao je da se rekoknstrukcija izvodi uz poštovanje svih standarda međunarodne i svjetske plivačke i vaterpolo organizacije.

„Krajem maja očekujemo inspekciju tih nadležnih plivačkih i vaterpolo kuća, koje treba da utvrde kvalitet bazena, jer je Crna Gora domaćin juniorskog prvenstva svijeta u vaterpolu. Završetkom rekonstrukcije bazena Nikšić će, uz Podgoricu i Budvu, biti u prilici da ugosti najbolje svjetske juniorske organizacije“, rekao je Ivanović.

On je rekao da će bazen zadovoljavati standarde za sva takmičenja do nivoa evropskog prvenstva i saopštio da će se truditi da i stručno i kadrovski budu osposobljeni za plivački sport i da već sada imaju šest obučenih trenera sa odgovarajućom licencom.

Bazen u Nikšiću, kako je ocijenjeno prilikom ranijih obilazaka, treba da bude baza nacionalnih vaterpolo selekcija i jedan od najboljih sportskih objekata u Crnoj Gori.

Podnijeće krivičnu prijavu protiv OO GP URA

Menadžer nikšićke opštine i član tima za praćenje realizacije tog projekta, Živko Kecojević, kazao je da je povod organizovanja konferencije za novinare i nedavno saopštenje Građanskog pokreta URA u kome je navedeno da su prekršeni Zakoni o konfliktu interesa i uređenja prostora.

Kecojević je rekao da se opredijeljeni novac za taj projekat koristi isključivo namjenski i u skladu sa zakonom za koji je projektnu dokumentaciju uradila nadležna opštinska Agencija.

„Niko ne može tvrditi da se sve ne odvija javno, a prilikom dodjeljivanja posla nijesmo birali ko je pripadnik koje stranke, jer nam je osnovni cilj da se rekonstrukcija uradi kvalitetno, uz što manje trošenje novčanih sredstava“, rekao je Kecojević.

On je saopštenja o zloupotrebama okarakterisao kao „zlonamjerna, nestručna i tendenciozna“.

Službenica za javne nabavke Sportskog centra, Sanja Lješković, saopštila je da je 26. januara ove godine inspektor za javne nabavke izvršio kontrolu cjelokupnog postupka i konstatovao da je izvršena u skladu sa zakonom.

Pravni zastupnik nikšićke opštine, Tanja Bokan, rekla je da je nikšićki odbor Građanskog pokreta URA iznio niz neistina o tom projektu na grub i maliciozan način tvrdeći da je tender namješten i da je jedina istinita činjenica koju su saopštili da je nikšićka firma Ening dobila taj posao.

Bokan je najavila da će opština protiv nikšićkog odbora URE i njihovog predstavnika podnijeti krivičnu prijavu, kao što će se i ubuduće sudski štititi „u svim slučajevima u kojima bilo koje pravno ili fizičko lice bude iznosilo neistine prije određenog sudskog postupka“.

Građanski pokret URA saopštio je prije nekoliko dana da će uputiti zahtjev Vrhovnom državnom tužilaštvu da ispita postupak javne nabavke, kojom je JP Sportski centar naručio izvođenje javnih radova i nabavku prateće opreme za termotehnička postrojenja na bazenu ovog objekta.

U URI smatraju da je prekršen Zakon o javnim nabavkama time što je povrijeđeno načelo obezbjeđivanja konkurencije, korišćenjem diskriminatorskog uslova i kriterijuma prilikom raspisivanja tendera.

„U pozivu je učešće potencijalnim ponuđačima uslovljeno prilaganjem dokaza o posjedovanju standarda MEST EN ISO 17020. Time su direktno favorizovani ponuđači koji ispunjavaju ovaj uslov. Prema podacima Akreditacionog tijela Crne Gore, postoje samo tri firme koje ispunjavanju ovaj standard, od kojih je jedna ispunila uslov djelatnosti iz tendera“, navedeno je u saopštenju Koordinacionog odbora URA Nikšić.

Iz URE je saopšteno i da je naručilac tendera kršio Zakon o konfliktu interesa i Zakon o uređenju prostora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније