Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 04. 2016. 08:54 >> 08:38

"HEAR ME"

Skup regionalnih studentskih radio stanica

Dvanaesti sajam regionalnih studentskih radio stanica "Hear me" održaće se u Podgorici od 8. do 10. aprila.

Podgorica će tokom ta tri dana biti centar okupljanja studentskih radio stanica iz Ljubljane, Maribora, Zagreba, Rijeke, Osjeka, Dubrovnika, Sarajeva, Mostara, Beograda i Skoplja.

"Ovo je sjajna stvar, kako za promociju našeg glavnog grada, tako i za podsticanje  studentskog aktivizma u globalu. I naravno, ovo je dobra prilika posebno za studentske radio stanice. Mislim da su studentski mediji po difoltu najslobodniji, makar zbog ekonomskog momenta koji je u tim godinama manje bitan", kazao je glavni i odgovorni urednik KRŠ-a, Filip Radenović.

Cilj  ovogodišnjeg sajma je pružanje prilike predstavncima studentskih radio stanica da razmijene iskustva, unaprijede saradnju i uspostave mrežu na regionalnom nivou u vidu zajedničke web platforme. Studenti će takođe imati priliku da diskutuju o aktuelnim studentskim i medijskim problemima u regionu, kao i o uređivačkoj politici i finansijama. 

"Očekujem da ću naučiti nešto od kolega i čuti koju pametnu. Veselim se žurkama i druženju, a posebno me vesele neformalna druženja jer na njima uvijek ispadnu najbolje ideje", kazala je Mirela Džafić iz riječkog studentskog radija Sova.

HEAR ME je koncipiran u vidu  trodnevnog seminara gdje, pored formalnog dijela u kojem učesnici razmjenjuju svoja radna iskustva, postoji i neformalni dio koji je zamišljen kao promocija Crne Gore.

Tokom prvog dana planiran je razgovor sa predstavnicima studentskih medija i tijela u regionu o nezavisnosti studentskih medija. Nakon toga, održaće se predstavljanje emisije po želji svih učesnika iz regiona kao i licitacija kroz koju će učesnicima biti omogućeno preuzimanje programa od drugih radio stanica.

Učesnici će imati priliku da kreiraju program na zajedničkoj web platformi, diskutuju o održivosti i daju idejna rješenja u pogledu sadržaja same platforme tokom drugog dana seminara. U planu je i krstarenje našim nacionalnim parkom Skadarsko jezero, gdje će učesnici imati priliku da se upoznaju sa jednom od prirodnih ljepota naše zemlje.

Treći dan seminara rezervisan je za zajedničko vođenje jutarnjeg programa gdje će svaka grupa, na sebi svojstven način, podijeliti svoja iskustva sa slušaocima radija KRŠ.

Seminar su podržali: Agencija za elektronske medije, Radio-difuzni centar, Sekretarijat za mlade i kulturu, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Ujedinjene nacije u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније