Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Radio Jadran

16. 04. 2016. 19:55 >> 09:24
4

DONJA LASTVA

Evakuisani Rusi, sačuvani automobili

Služba spašavanja Opštine Tivat izvukla je desetak stanara, uglavnom ruskih državljana, i sačuvala pet automobila koji su visili na raspuklom zemljom u Donjoj Lastvi.

Na parceli u Donjoj Lastvi, na putu ka Gornjoj Lastvi jutros je došlo do odronjavanja terena i pričinjena je velika materijalna šteta na objektu koji se nalazi na parceli iznad gradilišta.

Na parceli iznad gradilišta u Donjoj Lastvi, u dužini od blizu 40m, na putu ka Gornjoj Lastvi, jutros je otvoreno klizište koje je zahvatilo dvorište, dio parkinga i stambenu zgradu. Došlo je do odronjavanja terena i pričinjena je velika materijalna šteta na objektu iznad gradilišta.

Na sreću niko nije povrijeđen, potvrdio je za Radio Jadran komandir službe spašavanja Opštine Tivat, Zoran Barbić.

"Obrušio se glavni potporni zid i dio parkinga više stambenih zgrada koje se nalaze iznad gradilišta. Naša Služba i policija su odmah stigli i do sada smo izvukli pet automobila, koji su visili nad raspuklom zemljom. Samo jedno vozilo je oštećeno. Nije bila potrebna intervencija službe hitne medicinske pomoći, iako su i oni odmah došli", rekao je Barbić.

Međutim, kako se klizište ne smiruje i velika je pukotina na najbližoj zgradi, iz Službe su zajedno sa predsjednikom Opštine, Ivanom Novoselom, odlučili da je najbolje da evakuišu stanare.

"Izvukli smo desetak stanara, uglavnom ruskih državljana iz zgrade sa 15 stanova. Uradili smo što je do nas. Zabranili prolaz, postavili trake oko klizišta", kaže Barbić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније