Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 05. 2016. 09:47 >> 09:30
1

BANKA HRANE POZIVA

Pomozimo samohranoj majci s Konika

U podgoričkom naselju Konik, u teškim uslovima živi samohrana majka Mehrija Bajra sa četvoro djece: osmogodišnjim blizancima Antoniom i Adrijanom, Antonelom koja ima pet i Džemilom koja ima tri godine. NVO Banka hrane poziva sve koji su u mogućnosti da pomognu toj porodici.

Djeca su rođena u Podgorici. Iako im je majka crnogorska državljanka, djeca još nemaju naše državljanstvo. Potrebno je da majka ode u Peć gdje je rođena i donese dokaz da djeca nijesu tamo prijavljena, za šta Mehrija nema sredstava.

“Iako je mlada - ima 33 godine, Mehrija je bolesna žena. Preživjela je dva infarkta prije godinu dana, ima astmu i povišen šećer. Na ljekarske kontrole ne odlazi jer nema kome da ostavi djecu. Ova porodica nema najosnovnije uslove za život. Ne posjeduju krevete već spavaju na podu pokrivajući se sa samo jednim pokrivačem. Garnitura za sjedjenje je stara i oguljena. Nemaju sto i stolice. Majka pere veš ručno što joj dodatno ugrožava ionako narušeno zdravlje. Griju se na furuni bez mogućnosti da ispeku hranu...” navode volonteri NVO Banka hrane.

Djeca pohađaju školu redovno.

“Domaće zadatke pišu na koljenima, a u školu često, kako majka Mehrija kaže, odlaze gladni. Ova porodica koristi besplatan obrok od Narodne kuhinje na Koniku. Imaju pravo na ukupno tri ručka za njih petoro. Za doručak i večeru se moraju snalaziti jer plaćanje računa i ostale dažbine brzo istope 165 eura koliko iznosi socijalna pomoć i dječiji dodatak zajedno. Dug za struju je već toliko nagomilan da se Mehrija boji da će uskoro ostati i bez tog jedinog 'luksuza' koji imaju”, saopštavaju volonteri Banke hrane.

Mehrija je, kako navode, pisala molbu za pomoć državi ali je nije dobila, još uvijek.

Žiro račun za pomoć je 510070698293501695 na ime Mehrija Bajra koji je otvoren kod CKB.

Porodici Bajra je neophodna garderoba (jakne, pantalone, trenerke, čarape, donji veš) i obuća (broj 31 za dječake, 29 i 26 za djevojčice, kao i 36 za majku).

Neophodna je i posteljina, polovan namještaj, šporet, drva, veš mašina, školski pribor, torbe...

Svi koji mogu i žele pomoći dobiće od Banke hrane Crne Gore kontakt porodice putem e-maila bankahranepg@gmail.com, mobilnog telefona: +382 69 495 680 ili Fejsbuk stranice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније