Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina biznis ]

04. 05. 2016. 16:12 >> 16:51

IZBOR U APRILU

Tender za let Budimpešta – Podgorica

Tender za koncesiju za let na liniji Budimpešta – Podgorica raspisan je, dok se izbor kompanije koja će ga realizovati očekuje sredinom godine, saopšteno je na sastanku ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića sa ambasadorom Mađarske Kristijanom Pošom.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma su saopštili da su Gvozdenović i Poša razgovarali o povezivanju dvije zemlje u turizmu.

Poša je upoznao Gvozdenovića da je raspisan tender za koncesiju za let Budimpešta – Podgorica, koji će se realizovati četiri godine, dva puta sedmično.

Uspostavljanje linije se, kako je saopšteno, očekuje u toku ove godine.

„Tender je raspisan u skladu sa standardima Evropske unije (EU). Konstatovano je da će te i slične aktivnosti imati značajan uticaj na dalje povezivanje u dijelu investicija“, navodi se u saopštenju.

Gvozdenović i Posha su se složili da saradnja u oblasti turizma ide uzlaznom putanjom, posebno uzevši u obzir povećanje broja turista.

„Samo za prva dva mjeseca ove godine Crnu Goru je posjetilo 88,15 odsto više mađarskih turista, koji su ostvarili 60,23 odsto više noćenja u odnosu na isti period prošle godine“, dodaje se u saopštenju.

Crnu Goru je u prošloj godini posjetilo preko 16 odsto više turista iz Mađarske, koji su ostvarili oko 20 odsto više noćenja.

Gvozdenović i Poša su, kako se navodi, razgovarali i o daljem poboljšanju avio linija.

Na sastanku je konstatovano da je napredak u crnogorsko-mađarskim odnosima, velikim dijelom rezultat rada Mješovite komisije između dvije države koja je oformljena 2009. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније