Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: O.Z.

12. 06. 2016. 22:27 >> 22:09

OD SRIJEDE

Kreće SOS linija za bezbjednost

Ustanova za obrazovanje “Urban Protection Training Centar Montenegro” (UPTC MNE), u saradnji sa NVO "Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju" , 15. juna pokrenuće SOS liniju za bezbjednost, koja će se baviti zaštitom ljudi, životinja i životne sredine.

SOS linija za bezbjednost će biti aktivna radnim danima od 16 do 20 sati.

"Brojevi na koji građani mogu prijaviti sve vrste nasilja izuzev porodičnog su 067 017 111 i 067 018 111, uz mogućnost korišćenja telefona i vibera, slanja snimaka i fotografija. Korisnicima interneta će biti dostupan upitnik sa internet stranica", saopšteno je iz UPTC MNE.

Nagalasili su da sve opcije prijave nasilja garantiju građanima anonimnost.

Iz UPTC MNEU su kazali da je okviru projekta “Zaštita jednakosti”, koji je odobrio ZZZCG, obučeno jedanaest lica sa invaliditetom za poslove SOS linije, od kojih će šest lica raditi na liniji četiri mjeseca i davati doprinos bezbjednosti.

Obuku za rad na SOS liniji su prošli policajci, zaštitari i vatrogasci koji će biti uključeni u implementaciju SOS linije za bezbjednost, a takođe su prošli i kompletnu proceduru za sticanje znanja i vještina potrebnih za saradnju SOS linije i institucija sistema.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније