Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

08. 02. 2018. 12:53 >> 12:55

RODITELJSKA SOS LINIJA

Za godinu dana 332 poziva

SOS Roditeljska linija, tokom prve godina rada, primila je 332 poziva, a najveći broj odnosio se na savjete, saopšteno je iz Udruženja Roditelji.

 

Naime, Udruženje Roditelji ovog mjeseca obilježava godinu rada SOS Roditeljske linije - besplatnog i povjerljivog servisa za roditelje, na besplatan broj 080 888 888.

"Tokom prve godine rada, savjetnice linije odgovorile su na 332 poziva među kojima je najviše bilo savjetodavnih, dok se manji broj odnosio na informisanje i upućivanje na druge institucije. Udruženju Roditelji se direktno u toku prošle godine za savjet, podršku, informaciju obratilo 1.427 roditelja", navode iz Udruženja.

Neke od najčešćih tema su bile uspostavljanje granica, upotreba tehnologije, vršnjačko nasilje, školski problemi, odnosi između braće i sestara, razvojne faze i razvojni problemi, bolesti zavisnosti, seksualnost, razvod, kako razgovarati sa tinejdžerima, problemi sa ishranom, odvikavanje od pelena, fizičko kažnjavanje, smrt u porodici...

"Biti roditelj je najljepša, najodgovornija, ali i najteža uloga koju imamo u životu. To je prijatan, ali i zahtjevan zadatak koji iziskuje veliki trud i rad. Na putu roditeljstva nailazimo na prepreke, a često i preispitujemo svoje postupke. Međutim, važno je da imamo na umu da ne moramo, niti možemo znati sve o roditeljstvu, niti u svakom momentu možemo riješiti svaki problem, već nam je potrebna podrška. Roditeljska linija upravo tome i služi. Ona je podrška roditeljima koji žele da se razvijaju uz svoju djecu, odnosno da se razvijaju kao ličnosti u ulozi roditelja, jer se roditeljstvo uči i može se unapređivati", ističe Darija Petović Bambur sa Roditeljske linije.

Pozivom besplatne Roditeljske linije ili slanjem poruke na email sos@roditelji.me, roditelji imaju priliku da ih neko sasluša, posveti im vrijeme, čuje njihove probleme i pomogne im da sagledaju ličnu situaciju i dobiju uvid u eventualno rješenje.

Linija je dobila podršku operatera za narednih godinu dana pa će i dalje biti potpuno besplatan servis i jednako dostupan svim roditeljima u Crnoj Gori.

Rad linije podržavaju operateri Telekom Crne Gore, Telenor Crna Gora, M:Tel Crna Gora, Telemah i Agencija za elektronske komunikacije i poštansku

Linija je dostupna radnim danima u terminu od 16 do 20 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније