Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

06. 07. 2016. 15:01 >> 14:42

DODIJELILI PLAKETU AGENCIJI

Infrastruktura radio-amatera u skladu sa EU

Savez radio-amatera Crne Gore dodijelio je godišnju plaketu za doprinos razvoju organizacije i radio-amaterizma u Crnoj Gori Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, saopštili su iz Saveza.

"Saradnja Saveza sa Agencijom je izuzetno dobra i rezultirala je time da je danas sva telekomunikaciona, repetitorska i infrastruktura Saveza u potpunosti u saglasnosti sa propisima i standardima koji važe u EU a regulativa koja se odnosi na rad radio-amatera i korišćenje frekvencija namijenjenih njima je u potpunosti usaglašena sa svim preporukama evropskih tijela za oblast telekomunikacija kao i ITU ( međunarodna telekomunikaciona unija)", saopštili su radio-amateri

Kako su istakli, Agencija je u velikoj mjeri pomogla i da se unaprijedi rad specijalnog telekomunikacionog servisa za vanredne situacije koji Saveza razvija i čijoj se modernizaciji posvećuje velika pažnja a koji će se u narednom periodu digitalizovati i postati sastavni dio evropske telekomunikacione mreže za upravljanje krizama i vanrednim situacijama u slučajevima prirodnih i humanitarnih katastrofa .

"Kao krovna organizacija radio-amaterskih klubova i sekcija u Crnoj Gori , Savez radio-amatera ulaže dosta napora da se u što više crnogorskih gradova osnuju radio klubovi . Tako se do kraja godine planira i osnivanje klubova u Mojkovcu , Rožaju i Bijelom Polju za što je već obezbijeđena bazna oprema a lokalne vlasti će obezbijediti prostor za rad . Uspostavljena je i plodna saradnja sa Savezom izviđača Crne Gore i Orjentiring savezom i već su u toku prvi programi obuke za mlade članove tih organizaciju u disciplinama koje su zajedničke za sve i koje su međusobno kompatibilne", naglasili su iz Saveza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније