Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: D.Ž.

27. 09. 2016. 11:00 >> 10:43

BANKA HRANE

Pomozimo Elviri i njenoj djeci

Volonteri NVO Banka Hrane apelovali su na sve koji su u mogućnosti da pomognu Elviri Škrijelj, majci četvoro djece, koja živi u teškim uslovima.

Elvira Škrijelj je Beranka koja se udajom preselila u Rožaje.

"Vaspitana da se pokorava i trpi živjela je ne baš dobar život u braku.Rodila je troje djece.Kada je bila trudna s četvrtim, doživjela je pravu traumu. Muž je izbo nožem sedam puta. Beba je, zakođe, bila povrijđjena u stomaku, srećom u predjelu butine.Nakon dvije operacije i mnogo vremena potrebnog za oporavak razvela se. Bivši suprug je osuđen.Vratla se Elvira s djecom svojima u Berane, ali nakon nekog vremena svoj mir je potražila dalje od mračne prošlosti, u Podgorici", naveli su volonteri.

Elvira sada živi s djecom u podgoričkom naselju Konik, kao podstanar. Korisnik je socijalne pomoći, u iznosu od 180 eura, od čega 100 eura izdvaja za stanarinu.

"Štedljiva je, tako da za struju i vodu uspije da potroši svega oko 30 eura. Ali, kako živjeti s 50 eura mjesečno za četvoro djece? Minela će 23. oktobra napuniti 15 godina. Učenica je prvog razreda Građevinske škole. Bilo bi divno kada bismo uspjeli da joj priredimo malu pažnju za divan dan, jer bi to za nju bilo neprocjenjivo. Anela ima 12, Elma devet, a Sanela je šestogodišnji prvačić. Majka je Mineli platila mjesečnu kartu za prevoz do škole za septembar, u iznosu od 22 eura. To je bio veliki izdatak za ovu porodicu. Nije sigurna da će taj trošak moći da priušti dalje", saopštili su volonteri Bake Hrane.

Za plaćanje užine za četiri đaka Elvira nema novca.

"Da bi platila kopiranje knjiga za školu, Mineli mjesečnu kartu, školski pribor, najnužnije od garderobe i obuće, zbog početka školske godine, ostala je dužna dvije kirije vlasniku stana i račune za struju dva mjeseca. A treba nabaviti i drva za zimu, skupiti novac za kiriju, struju. Elvira je prije nedjelju dana bila u bolnici, na intervenciji razbijanja kamena u mokraćnim kanalima. Trebalo je da kupi lijek, koji je prepisao ljekar, a koji ne može podići na recept - u iznosu od 20.25 eura. Nije imala novca za njegovu kupovinu. Pitamo se kako će se to odraziti na njeno zdravlje", naveli su volonteri.

Porodica Škrijelj je srećna što dobija četiri ručka od Narodne kuhinje.

"Da nije toga pitanje bi bilo kako preživjeti. Kanta sira, malo parizera, džema... To je ono što su u mogućnosti mjesečno da kupe od novca koji im preostane", dodaju iz Banke Hrane.

Svi koji mogu i žele pomoći novcem, mogu to učiniti na žiro račun 510090398027700340 kod CKB, na ime Elvire Škrijelj.

"Svaka pomoć je dobrodošla. Hrana, obuća, odjeća, mjesečna karta za autobus, drva, garderoba, obuća, kreveti. Banka hrane je donacijom hrane i higijenskih sredstava pomogla porodici Škrijelj. Ali, to nije dovoljno", dodaju volonteri.

Pozivaju na humanost sve ljude velikog srca i društveno-odgovorne kompanije.

Banka hrane će svima koji žele da pomognu, dati kontakt porodice Škrijelj preko mejla: bankahranepg@gmail.com, mobilnog telefona:069 495 680 ili na Fejsbuk stranici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније