Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

29. 09. 2016. 11:54 >> 13:34

POSJETA OPŠTINI

Agencija TIKA razmatra investicije u Kotoru

Agencija TIKA će posebnu pažnju obratiti na potencijalne investicije u Kotor, s akcentom na obrazovanje, kazao je novi koordinator te Agencije Ahmet Altunaj, koji je sa ambasadorom Turske u Crnoj Gori Serhatom Galipom bio u posjeti Kotoru.

 

Njih je primio predsjednik Opštine Aleksandar Stjepčević.

“Imate izuzetan grad, i zbog toga treba da budete srećni. Agencija TIKA će posebnu pažnju obratiti na potencijalne investicije u Kotor, i ubijeđen sam da ćemo naći povoljan metoda saradnje sa kojim ćemo svi biti zadovoljni, zato što grad Kotor to zaslužuje. Smatram da je potrebno uložiti sredstva u pospješivanje obrazovanja, međutim nećemo zanemariti ni projekte iz ostalih sfera”, kazao je Altanaj.

Kako se navodi u saopštenju Opštine Kotor, na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj saradnji između Turske i Kotora.

“Izuzetno sam zahvalan za Vaše prisustvo danas. Saradnju Turske i Kotora ocjenjujem kao izuzetnu  iz više segmenata. Mi smo pobratimi sa turskim gradom Gazjantep, a pored toga radili smo nekoliko značajnih zajedničkih projekata. Nadam se da i Vi uviđate potencijal u nastavku i intenziviranju ovako uspješne saradnje”, kazao je na sastanku predsjednik Opštine Kotor Aleksandar Stjepčević.

Ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip je takođe je kazao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom.

“Hvala što ste nas danas ugostili. Uvijek nam je zadovoljstvo da posjetimo Kotor. Saglasan sam da je saranja koju smo ostvarili veoma dobra, nego vidim u potencijal za njeno razvijanje, posebno u poljima obrazovanja i zdravstva”, istakao je on.

Nakon sastanka, turska delegacija je zajedno sa direktorima obišla Gimnaziju I Srednju pomorsku školu, kako bi se na licu mjesta uvjerila u mogućnost investiranja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније