Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

30. 09. 2016. 15:39 >> 15:19

MEKIĆ SAOPŠTIO

Zakon o dodatku pomogao posebno Sjeveru

Predsjednik NVO "Euromost" Almer Mekić pozdravio je izglasavanje zakona o dječijem dodatku, rekavši da se time pomoglo posebno djeci na Sjeveru.

"Mi smo svjesni da je ovo samo jedan mali dio koji će pomoći porodicama na Sjeveru Crne Gore da svoju djecu mogu školovati, zato nastavljamo zajedno sa građanima i NVO sa Sjevera aktivnosti u cilju ostvarivanja ravnopravnog statusa Sjevernog regiona", istakao je Mekić. 

On je naglasio da su potrebne reforme u tužilaštvu, policiji i sudstvu na Sjeveru, te da su isti ljudi decenijama na položajima i nijemo posmatraju uništavanje tog regiona.

"Izglasavanjem inicijative 6.200 građana, koju su pokrenuli NVO `Euromost` Alternativa Crne Gore i NVO `Manjinski akcionari Gornji Ibar`je ukazano da i građani u saradnji sa civilnim sektorom mogu uspješno predlagati i učestvovati u donošenju nekog zakona. Ovo je i uspjeh Nevladinih organizacija sa Sjevera, koje su kroz ovu inicijativu pokazale da imaju povjerenje građana i da mogu kvalitetno sa ostalim organizacijama da učestvuju u donošenju i izglasavnju svih zakonskih akata, bez obzira da se oni donosili na lokalnom ili državnom nivou, zbog čega se NVO sa Sjevera ne smiju diskriminisati kao što se radi i sa Sjevernim regionom", navodi se u saopštenju Mekića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније