Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

03. 10. 2016. 22:28 >> 22:08

MIJAJLOVIĆ PORUČIO

"Biti izviđač znači biti odgovoran pojedinac"

Učestvovanje na izviđačkom kampu je posebno iskustvo, jer boravkom u prirodi upoznajemo njenu dobru, ali i onu manje lijepu stranu, rekao je, u gostovanju na radiju 98, Milan Mijajlović član Odreda izviđača Njegoš.

Odred izviđača Njegoš iz Podgorice uskoro slavi 22 godine postojanja i trenutno broji 70 članova. Prije mjesec dana je podržan njihov projekat "Scouts go green", koji podrazumijeva izradu osmatračnice na Marezi, zatim će na imanju napraviti i poligon spretnosti gdje će članovi na pravi način moći da razvijaju motoričke sposobnosti ali i da se dobro zabave.

Taj mali izviđački centar napraviće sami i tako pokazati šta znači biti sposoban i spretan izviđač.

Tokom dugogodišnjeg rada imaju već ustaljene redovne aktivnosti, ali i vanredne akcije poput skorašnje "U zdravoj zajednici zdrav duh" gdje su renovirali dječje igralište u bloku 6.

Nedavno su učestvovali i na ekspediciji na Adi Bojani gdje su kroz radionice i predavanja naučili mnogo o očuvanju prirode i vode.

Donja starosna granica za članstvo u izviđačima je 7 godina, nema posebnih uslova sem da pojedinac ima dobru volju da uradi nešto dobro. Ko god odluči da im se pridruži - dobrodošao je i naučiće mnogo.

"Naučiće da bude samostalan, odgovoran, da brine o grupi i o sebi. Osnove čvorologije, signalizacije, šatorizacije, izradu izviđačkih radova i slično.Ciljevi tih aktivnosti su da se kroz sav taj rad, kroz usvajanje svih programskih zahtjeva dođe do jedne samosvjesne i odgovorne individue", objasnio je Mijajlović.


Milica Đurović, Radio 98

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније