Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 08. 2015. 18:03 >> 18:36

SAVEZ IZVIĐAČA

Osvojili Pirineje, oduševljeni Katalonijom

Crnogorski izviđači učestovali su na međunarodnom kampu u Barseloni. Njih 20 iz svih izviđačkih odreda, osvojili su vrh Pedraforca, na 2507 metara nadmorske visine. Zajedno sa izviđačima Katalonije i Bosne i Hercegovine upoznali su se sa kulturno – istorijskim spomenicima i znamenitostima Barselone. Prošli su kroz kanjon, boravili u nacionalnom parku, upoznali se sa katalonskom i španskom kulturom.

U aktivnostima na vodi naši izviđači pokazali su veliko umijeće.

Učesnica kampa, Nađa Vulanović, zadovoljna je što je bila dio projekta.

"Jako mi se dopalo sve što smo naučili u Barseloni. Kultura, običaji i način života se znatno razlikuju od života mladih ljudi u našoj zemlji. Posebno sam se obradovala načinu na koji je organizovan kamp. Toliko različitosti na jednom mjestu daje veliku mogućnost izbora. Drago mi je što sam se odlučila da postanem izviđač i spremno ću dočekati buduće izazove“, kazala je Nađa.

Vođa crnogorskog kontigenta, načelnik Saveza izviđača Crne Gore, Peko Vukadinović, istakao je da takvi kampovi moraju češće da se organizuju, kako bi mladi uvidjeli da razlike među ljudima nijesu prepreke, već prednosti u stvaranju zdravog i boljeg života.

"Savez izviđača Crne Gore, ulaže velike napore, kako bi uz minimalnu podršku postigao što bolje rezultate. Ove godine posjetili smo više od 15 zemalja i napravili više od 10 aktivnosti na kojima se skupilo više od tri hiljade mladih. Ispred nas je mnogo obaveza. Već ovog mjeseca očekuje nas najveće okupljanje izviđača u Crnoj Gori - Zbor Saveza izviđača Crne Gore na Cetinju. Iskoristio bih priliku da se zahvalim prijateljima iz BiH, kao i prijateljima iz Španije na prelijepoj saradnji koju ćemo nastaviti ovdje, u Crnoj Gori", rekao je Vukadinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније