Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

20. 09. 2016. 16:56 >> 16:37

POBJEDNICI TAKMIČENJA

Najbolji izviđači iz Nikšića, PG i Cetinja

Preko 200 mladih nadmetalo se od 16. do 18. septembra u izviđačkim disciplinama u Rožajama, a novi šampioni izviđačke Lige su predstavnici ekipa iz Nikšića, Podgorice i Cetinja

"Iz orjentacije, topografije, signalizacije, šatorizacije i drugih izviđačkih disciplina najbolja ekipa u konkurenciji starijih izviđača i planinki je `Kojovi kojoti` iz Odreda izviđača `Gojko Kruška - Cetinje`, u mlađoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa `Angy birds` iz Odreda izviđača `Ratko Žarić` - Nikšić, dok su najbolji poletarci i pčelice, ekipa `Tom i Džeri` iz Odreda izviđača `Stara Varoš` Podgorica", kazao je načelnik Saveza izviđača Crne Gore Peko Vukadinović.

On je naglasio da je Izviđačka Liga okupila više od 1800 učesnika u četiri kola, što je veliki uspjeh jer su radili u skromnim uslovima i uz jako malu podršku.

"Toliki broj takmičara je samo potvrda koliko priroda može da nauči mlade ljude zajedničkom životu, timskom radu i poštovanjem čovjekove različitosti", saopšteno je iz Saveza izviđača Crne Gore.

Vukadinović je istakao da je Savez izviđača organizovao niz lokalnih, nacionalnih i međunarodnih aktivnosti, među kojima je posjeta centralno evropskom džemboriju u poljskoj, mini džemboriji u Monaku ,organizaciji vodne škole u Kotoru, instruktorskih tečajeva u Kanjiži (SRB) i Konjicu (BiH).

„Jako sam zadovoljan urađenim, veliki broj naših članova učestvovao je na aktivnostima koje je sproveo Savez i njegove jedinice. Školovanje mladih kadrova ostaje prioritet Saveza i u narednoj godini, napredovali smo na svim poljima a posebno me raduje povećan broj članstva i jačanje skautske organizacije na sjeveru naše zemlje, pred nama je svečana Akademija Saveza povodom 60 godina naše organizacije koja će okupiti veliki broj naših bivših članova i rukovodioca. Srećan sam što upravo u godini jubileja stojim iza ovakve organizacije zajedno sa svim članovima načelstva i starješinstva, nadam se da ćemo u narednom periodu udvostručiti broj izviđača u Crnoj Gori“, rekao je Vukadinović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније