Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

04. 11. 2016. 08:21 >> 09:51
5

AGENCIJA SAOPŠTILA

Ne zna se uzrok neprijatnih mirisa

U Agenciji za zaštitu životne sredine nemaju odgovor šta je uzrok neprijatnih mirisa koji se posljednjih dana šire Podgoricom.

Spahić kaže da se Agenciji javljao veliki broj građana tim povodom, tražeći odgovor, ali da im nijesu mogli pomoći.

"Naši uređaji ne mogu da registruju te mirise, jer mi te parametre ne mjerimo, osim ako je povećan neki sumpor ili azot oksid u vazduhu, pa se taj miris zbog toga širi. Što se tiče ovih parametara, oni su u granici dozvoljenih", kazao je za Pobjedu direktor Agencije, Ervin Spahić.

Spahić kaže da je gust saobraćaj, ali i sve veći broj pojedinačnih ložišta, glavni  uzroci zagađenja vazduha u Crnoj Gori, navodeći da je taj problem najveći u Pljevljima, Podgorici i Nikšiću.

Kako je objasnio, prekoračenja količine PM čestica i vrijednosti sumpor(IV)oksida dešavaju se u toku zimskih mjeseci u ovim gradovima, što govori, kaže on, da su najveći uzroci zagađenja upravo grijanje na drva i ugalj.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније