Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

09. 11. 2016. 12:42 >> 13:20
2

SITUACIJA STABILNIJA

Berane: Stigla cisterna s vodom

Cisterna sa vodom za piće stigla je iz Kotora u Berane i postavljena je kod Vatrogasnog doma, tako da građani mogu tokom cijelog dana da uzimaju koliko im je potrebno, objavljeno je na Fejsbuk stranici Opštine Berane. Lim koji je juče poplavio preko 100 domaćinstava u Beranama polako se povlači u korito, a bujični vodotoci jenjavaju,tako da se situacija stabilizuje.

 

Kako je jutros javio dopisnik Televizije Crne Gore,  Berane je i dalje bez vode, a najveći problem je to što se ne može ni kupiti, jer u prodavnicama nema flaširane.

U Beranama je jutros kritično, ali nije alarmantno jer nijesu ugroženi ljudski životi, javlja reporter TVCG iz Berana. Tokom cijele noći padala je kiša, ali se Lim polako povlači u korito.

Najugroženija mjesta su prigradska naselja Talum i Pešca. Sinoć je djelimično poplavljeno i izbjegličko naselje Riversajd odakle je evakuisano 400 Roma i Egipćana. Za njih je obezbijeđen smještaj u bivšoj fabrici Celuloze i papira. Humanitarne organizacije su za njih obezbijedile hranu, ćebad i vodu.

 

U poplavljenim Pešcima gdje se izlila Bistrica i poplavila stotinjak kuća idalje je teško. Službe su cijelu noć dežurale i redovno čistile i prokopavale korito Bistrice na kritičnim mjestima.

Berane je i jutros bez vode jer vodovodna cijev još nije popravljena. Najveći problem je što u prodavnicama nema flaširane vode.

Epidemiolozi upozoravaju da se voda iz gradskog vodovoda ne koristi čak ni za pranje ruku. 

Potpredsjednik Opštine Dragoslav Šćekić je jutros za TVCG rekao da se Opština teško bori sa obuzdavanjem vodene stihije, jer nema mehanizacije, dovoljno pumpi za crpljenje vode iz poplavljenih kuća.

Pričinjena je velika materijalna šteta. Oštećen je novoizgrađeni regionalni put Berane Lubnice.

U Petnjici vanredno stanje 

U Petnjici je, kako je jutros za TVCG rekao predsjednik Opštine Samir Agović uvedeno vanredno stanje.

Kako prenosi radio Petnjica, sve institucije u opštini rade, kao i osnovna i srednja škola.

Voda se povukla iz centra Petnjice, kao i sa Plandišta tako da voda u stambene objekte više ne prodire, a stabilno je i kod mosta u Lagatorima gdje je visok nivo prijetio da se voda izlije i poplavi kuće sa obije strane rijeke.

Nivo rijeka Popče i Lješnice niži je jutros za oko metar, a nezvanično saznajemo da je poplavljeno oko 20 kuća.

iz Komunalnog Petnjica su kazali da su sa svim raspoloživim snagama na terenu a da i privatnici pomažu sa svojim mašinama kako bi se stanje vratilo u normalu.

Još je neprohodan put prema Beranama preko Lješnice, kao i put od Savinog Bora prema Javorovi.

Iz Komunalnog očekuju da će se stanje vratiti u normalnu do kraja dana i da će svi putni pravci biti osposobljeni za saobraćaj.

Na cijeloj teritoriji Bihora veliki je broj klizišta, prenosi Radio Petnjica.

Poplavljeno je 25 domaćinstava, od kojih je većina smještena kod rođaka I prijatelja.

U Andrijevici nema poplavljenih kuća, ali su zato stradali skoro svi lokalni putevi.

Danas će u Beranama boraviti ministar zdravlja Budimir Šegrt.

 

   

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније