Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Krsto Čabarkapa, TVCG

19. 11. 2016. 20:22 >> 20:02

SANACIJA U TOKU

Milionska šteta od poplava

Nedavne poplave na sjeveru počinile su ogromnu štetu, posebno na komunalnoj infrastrukturi. Opštinske službe i preduzeća otklanjaju posljedice, ali će za potpunu sanaciju biti potrebno znatno više novca, a i vremena. Samo u Rožajama se procjenjuje da je šteta veća od 900.000 eura.

"Voda je uništila poseljinu, bijelu tehniku, laminat, zimnicu, sve. Uz to je stradala i sva dokumentacija. Trenutno živim kod ćerke", kazala je za TVCG Kata Stešević iz naselja Pešča kod Berana.

U beranskom izbjegličkom naselju "Riversajd" situacija se normalizuje - voda nije ušla u kuće, ali je, ipak, napravila ogromnu štetu. Bajram Šalja iz tog naselja je naglasio da su mu poplavljena drva za ogrijev i zimnica.

"Zahvaljujući UNHCR-u,Opštini Berane i Crvenom krstu dobijali smo obuću i odjeću. Zahvalio bih se i sugrađanima koji su pomagali. 

Rožaje: Šteta  preko 900.000 eura

U Rožajama je najviše stradala putna infrastruktura, a šteta se procjenjuje na više od 600.000 eura.

"Stradali su najviše lokalni putevi, jer je došlo do odrona", kazao je za TVCG direktor Direkcije za investicije Rožaje Mirsad Džudžević.

Šteta na stambenim objektima u Rožajama prevazilazi 300.000 eura, a najviše su stradala domaćinstva u Donjoj Lovnici.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније