Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Antena M, Objavio: I. P. ]

25. 11. 2016. 08:14 >> 07:52
2

OPŠTINE NA SJEVERU

Šteta velika, pomoć nedovoljna

Crnogorskim opštinama, koje su nedavno pogodile poplave, trebaće dosta vremena i novca da saniraju posljedice. Iako je Vlada prije nekoliko dana opredijelila interventnu pomoć od 240 hiljada eura za šest opština, u lokalnim samoupravama tvrde da to neće biti dovoljno za sanaciju.

Troškovi sanacije u Beranama su ogromni, kaže za portal Antena M prvi čovjek te opštine Dragoslav Šćekić. Opštini Berane dodijeljeno je 75 hiljada, iako je, objašnjava, Komisija za ekonomsku politiku prvobitno predložila 85 hiljada. 

"U svakom slučaju zahvalni smo, svaki cent nam je bitan. Svakodnevno moramo da saniramo štetu u mjesnim zajednicama, na raznim lokalnim putevima i ostaloj infrastrukturi. Vodovod je u jednom dijelu saniran, ali imamo krak koji nije završen i ovih dana uz pomoć Vojske Crne Gore radimo na tome, ali bila su nam potrebna sredstva za kupovinu cijevi. Moramo od eventualnih nepogoda obezbijediti i korito rijeke Bistrice, koja je nanijela ogromne sprudove, pijesak i kamenje, to se mora ukloniti. Praktično nema mjesne zajednice u kojoj nije oštećena putna infrastruktura, makadam, asfalt, mostovi ili potporni zidovi", naveo je Šćekić.
U Rožajama je takođe zbog poplava bilo kritično. Vlada je za njih opredijelila 55 hiljada eura. Šef kabineta u opštini Rožaje Ismet Kalač za Antenu M kaže da je procijenjena šteta oko milion eura. 
 
"Očekujemo da će nova Vlada izaći u susret našem problemu i da ćemo moći intenzivnije da nastupimo i da ga riješimo. Problem su putevi, mostovi, klizišta, popucali objekti i tako dalje. Otvorili smo žiro račun za donatore, ali na njemu je trenutno samo oko hiljadu eura", kaže on. 
 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније