Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavila R.B. ]

10. 11. 2016. 21:22 >> 21:01

BERANE

Sjutra počinje sanacija vodovodne mreže

Sanacija vodovodne mreže u Beranama, koja je oštećena u poplavama, počeće sjutra, saopšteno je iz beranske Opštine.

Direktor Direkcije za saobraćaj, Savo Parača, boravio je danas u Beranama zbog oštećenja regionalnog magistralnog puta Berane – Lubnice, a sa njim su razgovarali potpredsjednik opštine Berane, Rade Kljajiće i direktori Vodovoda i kanalizacije i Agencije za izgradnju i razvoj, Vuko Todorović i Miro Vešović.

Na toj dionici, kako je saopšteno, na nekoliko lokaliteta put je značajno oštećen, posebno na lokaciji gdje je prekinut cjevovod sa Merića vrela, zbog čega je grad već treći dan bez pijaće vode.

Na sastanku su konstatovana ozbiljna oštećenja na tom putnom pravcu i dogovoreni budući koraci, a Parača je poručio da se sanacija tog puta i vodovoda mora izvoditi paraleleno i da očekuje u tom dijelu pomoć Opštine Berane u nabavci materijala za rekonstrukciju puta na kom će radove izvoditi preduzeće „Crnagoraput“, dok će beranski Vodvod postavljati nove cijevi.

„Dogovorili smo brzu aktivnost i postigli dogovor tako da će mehanizacija i ljudstvo već ujutru biti na terenu kako bi riješili prvu tačku gdje je ugrožen vodovod, a potom i ostale lokalitete kako bi se uspostavila vodovodna linija i kako bi grad imao vodu za piće“, kazao je Parača.

On je rekao da je su sva logistika i pomoć Direkcije na raspolaganju, kako bi se što prije sanirao taj put, dodajući da čine sve što je u njihovoj moći kako bi se u najkraćem roku otklonili kvarovi.

Kljajić je naglasio da je za opštinu i njeno stanovništvo prioritet sanacija gradskog vodovoda u bezbjednosti zaštite zdravlja građana i dodao da je u značajnoj mjeri oštećena putna infrastruktura, odnosno lokalni putevi prema Kaludri, Šekularu, Gornjem i Donjem Zaostru.

„Uvjereni smo da ćemo koordiniranim aktivnostima sa nadležnim državnim institucijama vrlo brzo puteve dovesti u pređašnje stanje tako da se može nesmetano funkcinisati na ovima lokacijama“, kazao je on.

Todorović je, govoreći o daljim koracima u osposobljavanju vodovoda i o preporukama za korišćenje vode, rekao da sjutra počinju sa sanacijom i otklanjanjem kvarova na vodovodnoj mreži gdje su zabilježena velika oštećenja.

„Takođe je naveo da su Kotor i Tivat uputili cisterne sa pijaćom vodom koje su juče i danas postavljene na prostoru ispred starog Vatrogasnog doma, dok je „Akva Bjanka“ iz Kolašina donirala pet paleta flaširane vode. a Opština je obezbijedila 29 paleta za stanovnike gradskih i prigradskih naselja“, kaže se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније