Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

01. 12. 2016. 18:01 >> 18:32
3

U PODGORICI

Novom trgu ime Republika Argentina

Uvažavajući gest prijateljstva Argentine da Trg u centru opštine Palermo, u elitnom dijelu Buenos Airesa, nosi ime Crna Gora, uprava Glavnog grada će gradskom parlamentu predložiti da trg kod gradskog stadiona, čija je rekonstrukcija u toku, nakon završetka radova bude nazvan po Republici Argentini.

Gradonačelnik  Podgorice Slavoljub Stijepović primio je danas nerezidentnog ambasadora Argentine u Crnoj Gori, Rikarda Fernandeza, sa kojim je razgovarao o unaprjeđenju saradnje između Glavnog grada i ambasade Argentine, kao i o konkretnim modalitetima za njenu realizaciju.

Stijepović je iznio spremnost Glavnog grada za unaprjeđenje odnosa sa Argentinom, naglašavajući da se radi o zemlji u kojoj živi veliki broj crnogorskih iseljenika, što predstavlja veoma važan most saradnje i jačanja već uspostavljenih prijateljskih odnosa i veze između naših naroda.

Ambasador Fernandez izrazio je zadovoljstvo već ostvarenom saradnjom Ambasade i Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ na realizaciji Nedjelje argentinske kulture, koju se realizuje od 1. do 4. decembra u Podgorici.

Stijepović i Fernandez složili su se da kultura i tradicija predstavljaju važne vrijednosti  društva i naglasili da dobri međunarodni odnosi i partnerstva, uglavnom i počinju razmjenom kulturnih vrijednosti.

"Upoznajući ambasadora sa planovima za razvoj grada, gradonačelnik je ocijenio da postoji veliki prostor za uspostavljanja saradnje i u oblastima turizma, obrazovanja, sporta, ali i svim drugim oblastima od obostranog interesa koje bi doprinijele razmeni i obogaćivanju kulturnih vrijednosti", saopšteno je iz kaboneta gradonačelnika Podgorice.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније