Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

13. 12. 2016. 17:50 >> 17:28

ŠEHOVIĆ PORUČIO

"Unaprijediti kvalitet obrazovanja"

Ministar prosvjete, Damir Šehović predstavio je prioritete rada u oblasti predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja za naredni period i istakao da je glavni cilj unapređenje kvaliteta obrazovanja.

Šehović se sastao danas, sa šefom Kancelarije UNICEF-a za Crnu Goru Bendžaminom Perksom sa kojim je razgovarao o kvalitetu obrazovanja u Crnoj Gori, rezultatima PISA testiranja i razvoju vještina za 21. vijek, kao i o predškolskom obrazovanju u okviru kojeg Ministarstvo i UNICEF imaju čvrstu saradnju, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Kako navode, Šehović je predstavio prioritete rada u oblasti predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja za naredni period i istakao da je unapređenje kvaliteta obrazovanja je glavni cilj.

"Želimo da se fokusiramo na učenike i studente kako bi kod njih razvili znanja, vještne i kompetencije koje će im omogućiti konkurentnost na tržištu rada", kazao je Šehović.

Iz Ministarstva ističu da se mora još raditi po tom pitanju zbog nedavno objavljenih rezultata međunarodnog testiranja učenika PISA 2015, koji pokazuju blagi pomak u obrazovanju crnogorskih đaka u odnosu na prethodna testiranja.

"Rezultati PISA testiranja će nam dati inpute za dalje djelovanje u obrazovnom sistemu koje će biti usmjereno na razvijanje nekognitivnih i socio-emocionalnih vještina, uključujući obuke nastavnika i reviziju kurikuluma u dijelu uvođenja vještina za XXI vijek, kao i još aktivniji rad Koordinacione grupe za unapređenje kvaliteta obrazovanja", rekao je Šehović.

Šef Kancelarije UNICEF-a za Crnu Goru, Bendžamin Perks izrazio je nadu da će se uspješna saradnja Ministarstva i UNICEF-a nastaviti i u narednom periodu.

On se osvrnuo na realizaciju zajedničkih aktivnosti stavljajući akcenat na projekat podrške adolescentima "Razvoj vještina za XXI vijek" i aktivnosti koje su postignute u oblasti inkluzivnog obrazovanja.

Oni su se osvrnuli i na dobre rezultate kampanje "Svi u vrtić" i izrazili zadovoljstvo postignutim ističući da je neophodno kontinuirano ulaganje u obrazovni sistem, kao i da će saradnja ove dvije institucije svakako doprinijeti ostvarenju postavljenih ciljeva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније