Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

14. 12. 2016. 14:34 >> 16:59

SLUČAJ SOFTIĆ

Policija ne odlučuje o ukidanju zaštite

Uprava policije nije organ koji je primarno nadležan za dodjeljivanje i ukidanje bezbjednosne zaštite, već sprovodi mjere zaštite bezbjednosti prema licima kojima je, shodno procjeni bezbjednosti, ovakva zaštita dodijeljena, saopšteno je iz Uprave policije povodom ukidanja obezbjeđenja novinaru Tufiku Softiću.

Iz Uprave policije su naveli da su shodno izvršenoj procjeni bezbjednosti nadležnih organa, ukinute mjere zaštite lične bezbjednosti novinara Tufika Softića.

“Naime, službe nadležne za procjenu bezbjednosti nisu registrovale bilo kakva saznanja koja bi u ovom momentu ukazivala na rizike u odnosu na ovo lice, o čemu je Uprava policije uredno obaviještena. Službenici policije su potom postupili u skladu sa ovom procjenom”, navodi se u saopštenju I dodaje:

“Softić je inače juče pozvan da dođe u organizacionu jedinicu Uprave policije, nadležnu za sprovođenje mjera zaštite, kako bi mu navedena procjena bila predočena. On je međutim kazao da nije u mogućnosti da dođe i insistirao je da mu se telefonskim putem saopšti navedeno”, saopšteno je iz policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније