Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

21. 12. 2016. 18:06 >> 17:45
1

PROTEST U PETAK

Bjelopoljke se pridružuju majkama iz Rožaja

Majke iz Bijelog Polja, koje su ostvarile pravo na naknadu po osnovu rođenja troje i više djece pridružiće se protestu majki iz Rožaja, koji je najavljen za petak, 23. decembar.

Kako je najavljeno ranije danas, majke iz Rožaja okupiće se 23. decembra u 13 sati ispred zgrade Opštine Rožaje kako bi iskazale nezadovoljstvo povodom najave da se majkama smanje naknade za 25 odsto.

"Tim povodom pozivamo sve majke iz Bijelog Polja, koje su ostvarile ovo pravo da dođu u petak i sve zajedno iskažemo nezadovoljstvo ovom odlukom, jer bi se smanjivanjem naknadi za majke udarilo na životni standard naših porodica, koji je inače ugrožen", saopštila je predstavnica majki iz Bijelog Polja, Sabira Karahmetović.

Ona je kazala da bi se smanjivanjem naknada takođe oštro prekršio Zakon o socijalnoj i dječijoj zaštiti, koji je izglasala Skupština Crne Gore i u kojemu je jasno naglašeno kolika je visina naknada.

"Pozivamo i sve sugradjane, predstavnike političkih partija, koje su glasale u Skupštini Crne Gore za ovaj zakon, kao i predstavnike nevladinih organizacija, da nam se u petak pridruže i daju podršku majkama", saopštila je Karahmetović.

Ona je poručila da neće odustati od protesta dok god se ne odustane od namjere da se majkama smanjuju naknade.

"Poručujemo svim majkama, a njih je skoro tri hiljade u Bijelom Polju, ako ne izađete u petak i zajedno s nama ne iskažete nezadovoljstvo, da ćete time podržati predlog da se smanji, a samim tim i krene i na ukidanje, nakanda za majke", navela je Karahmetović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније