Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

21. 12. 2016. 11:31 >> 15:51
4

ROŽAJE

Protest zbog smanjenja naknada za majke

Majke iz Rožaja koje su ostvarile pravo na naknadu po osnovu rođenja troje i više djece okupiće se 23. decembra u 13 sati ispred Opštine Rožaje kako bi iskazale nezadovoljstvo povodom najave da se majkama smanje naknade za 25 procenata.

 

“Tim povodom pozivamo sve majke iz Rožaja, koje su ostvarile ovo pravo da dođu u petak i sve zajedno iskažemo nezadovoljstvo ovom odlukom, jer bi se smanjivanjem naknadi za majke udarilo na životni standard naših porodica, koji je inače ugrožen”, navodi se u saopštenju.

One smatraju da se smanjivanjem naknada krši zakon o socijalnoj i dječijoj zaštiti, koji je izglasala Skupština Crne Gore, u kojem je jasno naglašeno kolika je visina naknada.

“Pozivamo poslanike u Skupštini Crne Gore, naročito poslanike iz Bošnjačke partije, Ervina Ibrahimovića i Nedžada Dreševića,od kojih očekujemo da će podržati stav Opštinskog odbora Bošnjačke partije Bijelo Polje i  neće glasati protiv 5.000 majki bošnjakinja sa Sjevera Crne Gore i njihovih porodica, da se javno izjasne jesu li protiv svojih sunarodnika ili ne?”, navodi se u saopštenju.

One kažu da će ovo opet biti najveći udar na Rožaje, kao i majke iz Rožaja, zbog čega pozivaju i sve ostale sugrađane, predstavnike političkih partija koji su glasali u Skupštini Crne Gore za taj zakon,  kao i predstavnike  Nevladinih organizacija da im se u petak pridruže.

“Majke neće odustati od protesta dok se god ne odustane od namjere, da se majkama smanjuju naknade. Poručujemo svim majkama u Rožajama, ako ne izadjete sve u petak i ne iskažete zajedno sa nama nezadovoljstvo, da ćete time podržati predlog da se smanji, a samim tim i krene i na ukidanju nakande za majke. Zato pozivamo sve majke da 23. decembra u 13 sati  izađu ispred Opštine Rožaje. Pozivamo i ostale majke iz svih opština u Crnoj Gori, pored ostalih, opština sa sjevera Crne Gore da se ne plaše, da se same kao mi organizuju i odbrane svoja zakonska prava”, zaključuju u saopštenju majke iz Rožaja. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније