Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

23. 12. 2016. 10:03 >> 09:40

UDRUŽENJE APELUJE

Povećati broj fizioterapeuta u zdravstvu

Udruženje fizioterapeuta Crne Gore (UFCG) pozvalo je nadležna ministarstva da učine veće napore kako bi se povećao broj zaposlenih fizioterapeuta u javnom zdravstvu i tako smanjile liste čekanja na fizikalnu terapiju.


Na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore do 30. novembra je bilo 136 fakultetski obrazovanih fizioterapeuta (93 bečelora primijenjene fizioterapije i 43 specijalista primijenjene fizioterapije).

U Podgorici je bilo 42 fakultetski obrazovanih fizioterapeuta (29 bečelora primijenjene fizioterapije i 13 specijalista primijenjene fizioterapije).

"Pomenuti podaci govore da u Crnoj Gori ima značajan broj fakultetski obrazovanih fizioterapeuta koji traže zaposlenje u svojoj struci", kaže se u saopštenju.

Ocjenjuje se da je neophodno povećati broj zaposlenih fizioterapeuta u javnom zdravstvu u Crnoj Gori. "Tačnije ići u korak sa EU standardom gdje je odnos 1 fizioterapeut na 1100 osoba, dok je u Crnoj Gori odnos 1 fizioterapeut na od 8.000 do 12.000 (prosjek 10.000) osoba".

"Zato pozivamo Ministarstva da učine veće napore kako bi se povećao broj zaposlenih fizioterapeuta u javnom zdravstvu i na taj način smanjile liste čekanja na fizikalnu terapiju a sve u cilju što bržeg oporavka pacijenata", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније