Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Radio Tivat [ Objavila R.B. ]

08. 01. 2017. 18:28 >> 18:05

TIVAT

Zaledilo more u Obali Đuraševića

Dio mora u blizini Obale Đuraševića, u tivatskoj opštini, od sinoć se zaledio. Površinom mora na čuđenje mještana plutaju sante leda.

Ni najstariji stanovnici Krtola ne pamte da je more između Miholjske Prevlake i krtoljske obale bio nekad pod ledom.

"U Boki je u vrijeme hladnijih zima uobičajeno da se stvori ledena kora na morskoj površini kod Morinja ili u Stolivu. Ne pamtim da je ikad ovaj dio krtoljske obale bio zaleđen. Jutros kad sam provjeravao uzgajalište mušalja primijetio sam da morem plutaju ledene sante, što me, priznajem, prilično začudilo“, kaže Vaso Dubravčević, poznati marikuluturista sa Obale Đuraševića.

U stara vremena kada bi se zaledilo more u Boki, sa jedne na drugu obalu Bokelji bi se dodavali narandžama, a izgleda da će doći vrijeme da se ovakav običaj praktikuje i u ovom dijelu krtoljske obale.

U Boki je ovih dana izuzetno hladno vrijeme, a živa u termometrima preko noći pada i od -5 stepeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније