Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Nataša Mitrović, TVCG [ Objavio: F.R. ]

14. 01. 2017. 20:00 >> 23:19
5

DEMANTUJU NOVU

"Pomoć dodijeljena po zakonu"

U Novoj srpskoj demokratiji tvrde da je, u periodu dok je obavljao funkciju ministra prosvjete, aktuelni gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović zloupotrijebio službeni položaj dodijelivši novac na ime materijalne pomoći određenim pojedincima. Guverner Centralne banke Nikola Fabris i direktorica OŠ "Pavle Rovinski" Marijana Papić, koji su se na tom spisku našli, za TVCG su objasnili iz kojih razloga su se ministarstvu obratili. Papić poručuje i da nije primjereno politizovati porodične situacije. Oglasilo se i ministarstvo prosvjete, u čijem saopštenju piše da je Stijepović radio u skladu sa Zakonom.

Radoš Zećević iz Nove srpske demokratije kazao je da Stijepović pod formulacijom teška materijalna situacija nagrađuje veoma bogate i dobro situirane pojedince.

Direktorica Osnovne škole "Pavle Rovinski" Marijana Papić objasnila je za TVCG da je pomoć tražila za troškove operacije člana uže porodice, te da je dobila 1.000 eura, dok zahvat košta 15.000.  

Guverner Centralne banke Nikola Fabris demantovao je navode Zečevića da je na ime materijalne pomoći dobio novac.

"Demantujem da sam primio bilo kakav iznos materijalne pomoći. U pitanju je iznos od 500 eura koje je na bazi dopisa Ministarstvo odobrilo za pokriće troškova knjige "Umjeće upravljanja novcem", na čemu sam ih zahvalam, a ko je napisao takvu konstataciju nije mi poznato, možda je bila greška, a takođe pomenuto rješenje nijesam dobio i nijesam upoznat sa njim", kazao je on.

Reagovalo je i Ministarstvo prosvjete, koje je naglasilo da su sve jednokratne pomoći, koje je Stijepović odobrio, dodijeljene u skladu sa zakonom.

"Zakonom o budžetu za 2014. u okviru budžeta Ministarstva prosvjete, na programu Administracija, planirana su sredstva za jednokratnu socijalnu pomoć. Prema Internoj proceduri o isplatama regulisan je maksimalan iznos do 1.000 eura.U skladu sa pomenutom procedurom, pomoć se može dodijeliti za školovanje, studiranje, usavršavanje, liječenje i slično, što je u pomenutim slučajevima i učinjen", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније