Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 06. 2013. 16:45 >> 16:45

PRIJESTONICA

Počela Kolonija prijateljstava

Peta jubilarna kolonija prijateljstava počela je danas u Javnoj predškolskoj ustanovi Zagorka Ivanović na Cetinju. Narednih nedjelju dana gosti Prijestonice biće 50 mališana i njihovi vaspitači iz pet gradova bivše Jugoslavije koji će kroz različite programe upoznati Cetinje i našu zemlju.

Svečanim podizanjem zastave Kolonije počelo je druženje cetinjskih mališana i vaspitača sa njihovim prijateljima iz Banja Luke, Bijeljine, Šapca, Štipa i Sombora.

Gosti su veoma zadovoljni dočekom pa nam je tako vaspitačica iz vrtića „Naše dete“ iz Šapca Svetlana Nikolić kazala da su veoma zadovoljni dočekom, smještajem i ljubaznim koleginicama koje su njihovi domaćini.

„Mi smo za ovo druženje pripremili, pored ostalog, ritmičku tačku koju će izvesti mališani iz našeg vrtića, a veliko nam je zadovoljstvo što ćemo u srijedu učestvovati i na svečanoj akademiji povodom velikog jubileja cetinjskog vrtića“, rekla je Nikolić.

Deset mališana je stiglo iz Makedonije iz Štipa, a sa njima i vaspitačica Violeta Zlateva koja je ukazala da im je bilo veliko zadovoljstvo da dođu u Crnu Goru i na Cetinje.

„Nije nam bilo teško da pređemo jako dug put i drago mi je što smo i mi dio Kolonije. I djeca su jako zadovoljna, kako domaćinima, tako i gostima iz drugih gradova. Mi smo pripremili jako inetersantan program i očekujemo lijepo druženje“, naglašava Zlateva.

U Koloniju prijateljstva stigli su i predškolci iz vrtića „Čika Jova Zmaj“ iz Bijeljine zajedno sa pedagogom Danicom Mojić koja nam je otkrila da je ona i ranije dolazila u cetinjski vrtić i da je prezadovoljna uslovima u najstarijom predškolskoj ustanovi u našoj zemlji.

„Ja kao neko ko je bio domaćin Kolonije prijateljstava prošle godine mogu da vam kažem da je sve podređeno nama gostima i primjećujem da je iz godine u godinu ovaj događaj sve bolje organizovan“, ističe Mojić.

Direktorica javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ Senka Vuksanović je rekla da je njima drago da budu domaćini mališanim iz vtića pobratima i to u godini kada njihova ustanova slavi 110 godina postojanja.

„Nadam se lijepom druženju i razmjeni iskustava, a naglasiću da smo za goste pripremili interesantnan program pa ćemo organizovati posjete muzejima, Lovćenu kao i odlazak na more“, kazala je Vuksanović.

Dobrodošlicu mališanima na Cetinje poželjela je zamjenica gradonanačelnika Ana Nikolić koja im je poželjela ugodan boravak.

„Sigurna sam da ćemo narednih dana biti dobri domaćini  i da ćete ponijeti samo lijepe utiske, a Prijestonica će se potruditi da se osjećate kao kod svoje kuće“, rekla je Nikolić.

Svečanosti je prisusutvovao i predsjednik Savjeta roditelja Momčilo Martinović koji se zahvalio gradovima koji su u prethodnih četiri godine bili domaćini kolonije i koji su brinuli za djecu sa Cetinja.

„Ovakve manifestacije su veoma dobra prilika za razmjenu iskustava i druženje, i Savjet roditelja će nastaviti da ih podržava i ubuduće“, naglasio je Martinović.

Kolonija prijateljstva traje do 16. juna, a centralni događaj je Svečana akademija koja će biti održana u srijedu 13. juna u Zetskom domu.

Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније