Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: B.V.

30. 01. 2017. 17:08 >> 19:47

FZO SAOPŠTIO

O liječenju Srđana nakon dopune dokumentacije

Komisija za liječenje u inostranstvu Fonda za zdravstveno osiguranje 27. januara razmatrala je zahtjev za upućivanje Srđana Roćenovića na liječenje u KBC Zagreb, i zaključila da je neophodno dopuniti medicinsku dokumentaciju, odnosno dodatno obrazložiti konzilijarni izvještaj.

 

Iz Fonda su saopštili da je Srđanova majka, Mira Ćirković 25. januara podnije zahtjev za upućivanje njenog sina na liječenje u KBC Zagreb.

„Nakon dopune  predmetne dokumentacije zahtjev gospođe Ćirković biće razmatran na prvoj narednoj sjednici Komisije za liječenje u inostranstvu“, navodi se u saopštenju Fonda.

Oni su dodali da je Roćenović o trošku Fonda za zdravstveno osiguranje na osnovu medicinske dokumentacije i Konzilijuma ljekara Kliničkog centra Crne Gore i Prvostepene komisije Fonda za zdravstveno osiguranje upućivan osam puta  na liječenje , dijagnostiku i kontrolne preglede u zdravstvene ustanove u Srbiji (Klinički centar Srbije i VMA), kao i u Institut „Simo Milošević“ u Igalu.

„Upućivanje na liječenje u inostranstvu vrši se na predlog konzilijuma odgovarajuće specijalnosti Kliničkog centra Crne Gore (za djecu na predlog konzilijuma Instituta za bolesti djece) i odobrenja od strane Ljekarskih komisija Fonda.  Osigurana lica koja ne mogu da se liječe u Crnoj Gori, po predlogu konzilijuma KCCG, upućuju se u ustanove javnog zdravstvenog sistema Republike Srbije sa kojima Fond ima zaključen ugovor o pružanju usluga, a za stanja i oboljenja koja ne mogu da se liječe ni u Republici Srbiji, osiguranim licima se predlaže upućivanje u druge inostrane države“, navodi se u saopštenju.

Iz Fonda su precizirali da se postupak za upućivanje na liječenje u zdravstvene ustanove van sistema zdravsta Crne Gore brzo završava, za par dana, a u hitnim slučajevima u roku od par sati od momenta dostavljanja Fondu za zdravstveno osiguranje zahtjeva uz prateću medicinsku dokumentaciju.

„Napominjemo takođe da se pitanje sredstava za liječenje u inostranstvu ne postavlja nikada kao problem bez obzira na iznos potrebnih sredstava za  liječenje kada to odobri od Konzilijum KCCG i Komisija za liječenje u inostranstvu“, zaključuje se u saopštenju.

Aleksandra Sjekloća Blagojević, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније