Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: J.B.Č.

20. 02. 2017. 09:49 >> 09:25

U PODGORICI

Završen 15. jubilarni Sajam suvenira

Uspješno je završen 15. Sajam suvenira, rukotvorina i umjetničkih zanata, koji je ovog vikenda održan u Delta City šoping molu u Podgorici, u organizaciji NVO „Civilni centar CG“.

Interesovanje i za ovogodišnji Sajam bilo je ogromno. Učestvovalo je 60 izlagača iz svih krajeva Crne Gore, ali i regiona što, kako su saopštili organizatori, pokazuje da Sajam nastavlja da bude jedan od najznačajnijih manifestacija ovog tipa u Crnoj Gori.

"Kako je i ove godine potvrđeno, Sajam je odlična prilika da izlagači razmijene iskustva, ali i podstakne kreativnost, a sve kako bi dobili ideje i smjernice za pravljenje novih i prepoznatljivih suvenira", navodi se u saopštenju.

Cilj Sajma je, kako se dodaje, promocija izrade autohtonih crnogorskih suvenira, kao neizostavnog dijela turističke ponude svake zemlje, ali i afirmacija svih onih koji u izradi suvenira vide šansu za stalnim zaposlenjem.

"Nakon toliko godina organizacije pokazalo se da smo uspješni u toj misiji, te da postoje brojni primjeri koji dokazuju da se uz malo talenta, a mnogo više truda izrada suvenira može pretvoriti u uspješno preduzetnišvo. Raduje nas i veliko interesovanje posjetilaca, koji su za dva dana imali priliku da vide najfinije rukotvorine, izrađene od svih vrsta materijala, te da osjete duh i tradiciju Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније