Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

21. 02. 2017. 15:21 >> 14:56

NVO KOALICIJA

Projektom prate uključivanje Roma u društvo

NVO članice koalicije "Zajedno za uključivanje Roma i Egipćana kroz transparentne i održive javne politike" potpisale su Memorandum o saradnji na istoimenom projektu, kojim je planirano praćenje procesa uključivanja Roma i Egipćana u crnogorsko društvo.

Koaliciju čine Centar za romske inicijative, Građanska Alijansa, romska organizacija mladih ,,Phiren Amenca”, Centar za demokratsku tranziciju i Mladi Romi.

"Članice koalicije će javno zagovarati povećanje izdvajanja budžetskih sredstava za programe namijenjene romskoj i egipćanskoj populaciji, povećanju transparentnosti, efikasniji rad institucija i organizacija, smanjenje potencijalne zloupotrebe fondova, kao i uključivanje mjera vezanih za Rome i Egipćane u sve nacionalne politike. Kroz praćenje budžeta i sektora socijalne zaštite, obrazovanja, zapošljavanja, stanovanja, doprinjeće se i mapiranju ključnih prepreka koje stoje na putu uspješnom uključivnju Roma i Egipćana u crnogorsko društvo", istakli su iz tih NVO.

Kako su objasnili, krajnji produkt projekta će biti sveobuhvatan monitoring izvještaj sa preporukama za izmjenu politika i institucionalnih praksi u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније