Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

22. 02. 2017. 17:17 >> 16:53

3,1 MILION

BP: Počela gradnja gradskog kolektora

Iskopavanjem kanala u jednoj od najfrekventnijih bjelopoljskih ulica, danas je počela izgradnja gradskog klektora čija je ugovorena vrijednost 3,1 milion eura.

Zbog radova, u naredna dva dana biće zatvoren saobraćaj u “Tršovoj “ ulici.

"Izgradnja kolektora odvijaće se u više faza. Započetim  radovima  planira se postavljanje cijevi koje će prikupljati  otpadne vode iz centralne i industrijske zone te okolnih naselja", kazao je  direktor podizvođačke firme “PNP – Perošević” DOO Bijelo Polje, Nenad Perošević.

“Glavnim projektom je usvojen koncept sa tri pumpne stanice, Centar 1, Centar 2 i Industrijska zona. Ukupna dužina kolektora je oko 6 kilometara, a radovi se izvode na dionicama za koje je izdata građevinska dozvola. Dionica 1 je ukupne dužine oko 600 metara, a dužina dionice 3 je oko 730 metara”, istakao je Perošević.

U narednim fazama  biće pokupljene  otpadne vode iz naselja Rakonje i Nikoljac, i izgrađeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Sredstva za izgradnju ovog veoma važnog objekta  obezbijedili  su  EU, Opština Bijelo Polje i Direkcija za izgradnju i investicije.

Izvođač radova je firma “Ludwig Pfeiffer” iz Njemačke.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније