Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Antena M; Objavila: J.B.Č. ]

24. 02. 2017. 09:12   >>  08:55 10

I U CG

Zašto nam stiže lošija Nutela?

Srednju i istočnu Evropu proteklih dana potresa vijest da proizvodi na njihovim policima nijesu istog kvaliteta kao oni na tražištu Zapadne Evrope. Jedan od proizvoda koji se znatno razlikuje je Nutela.

 

Javna je tajna da je kvalitet robe iste marke neuporedivo lošiji u Crnoj Gori i cijelom regionu nego u inostranstvu (prije svega u bogatijem dijelu Evrope).

To potvrđuju potrošači koji žive u inostranstvu ili su tamo boravili i iste te proizvode koriste kod nas.

Još prije nekoliko godina, u regionu je utvrđeno da slatki kremni namaz, Nutela, namijenjen tržištu Jugoistočne Evrope sadrži mnogo manje lješnika nego onaj za tržište Zapadne Evrope.

Navodno, ispitivanjem je utvrđeno da stanovnici JIE više vole Nutelu sa manje lješnika.

Kod nas je takva izjava prošla bez reakcije, kao i u mnogim zemljama regiona. Hrvatska, međutim, koja je u međuvremenu postala članica EU, to više ne želi da trpi.

Naime, njihovi predstavnici u Evropskom parlamentu su najavili da će u drugoj polovini ove godine biti održana rasprava na visokom nivou. „Pregovaramo s Evropskom komisijom, kolegama poslanicima iz Rumunije, Slovačke, Bugarske, Češke i Estonije i drugih istočnih zemalja kako bi događaj bio što kvalitetniji i kako bi bio stvarni početak zakonodavne regulacije kvaliteta na nivou EU“, saopštili su hrvatski poslanici.

Čelnici četiri srednjoevropske države (Mađarska, Češka, Slovačka i Poljska) sastaće se naredne sedmice u Bratislavi i pozvati EU da poduzme mjere protiv prehrambenih kompanija koje lošu hranu prodaju u siromašnijim državama članicama.

„Oni ponižavaju ljude i stvaraju dvije kategorije ljudi", rekao je slovački premijer Robert Fico.

Proizvođači tvrde da se sastav proizvoda razlikuje kako bi se „udovoljilo lokalnom ukusu.“

Pa, da li stvarno ne volite lješnik?

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније