Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

28. 03. 2017. 22:20 >> 21:57

ZNAČAJAN POMAK

Bokeljska mornarica dobila centar u HN

Opština Herceg Novi obezbijedila je prostor za rad Podružnice Bokeljske mornarice, saopštio je potpredsjednik Opštine Herceg Novi Dragan Janković.

Tokom radne posjete Herceg Novom, ministar evropskih poslova i počasni kapetan Bokeljske mornarice Aleksandar Andrija Pejović, sastao se s predsjednikom Miroslav Marićem i članovima Podružnica Bokeljske mornarice Herceg Novi.

"Sastanak je bio prilika za predstavljanje redovnih aktivnosti Podružnice Herceg Novi, kao i planova u vezi s obilježavanjem stogodišnjice od pobune mornara u Boki. Pejović je pohvalio aktivnosti Podružnice usmjerene na promovisanje crnogorske kulture i tradicije istakavši da one doprinose ukupnom kulturnom bogatstvu koje će Crna Gora jednog dana unijeti u EU", saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Dragan Janković je saopštio da je Opština obezbijedila prostor za rad Podružnice Bokeljske mornarice, čime je, nakon Kotora i Tivta, Bokeljska mornarica dobila svoj centar i u trećoj bokeljskoj opštini.

"Učesnici sastanka su konstatovali da ovaj gest Opštine predstavlja značajan pomak u dobroj volji koji njeguje novska podružnica Bokeljske mornarice, te da će doprinijeti kvalitetnijoj realizaciji započetih i planiranih aktivnosti", piše se u saopštenju.

Navodi se da je predsjednik Podružnice Miroslav Marić predstavio rad Podružnice, s fokusom na njenu izdavačku djelatnost čiji je cilj da pomorsku tradiciju ovog prostora učini dostupnom i drugima.

Počasni konzul Mađarske i vice-admiral Bokeljske mornarice Ćaba Mađar je naglasio da je tradicija pomorstva u Herceg-Novom veoma bogata, ali manje poznata širem auditorijumu, te da je zadatak Podružnice da tu tradiciju njeguje i nastavlja.

Član Podružnice Tomo Katurić je istakao da se sljedeće godine, 1. februara navršava 100 godina od pobune mornara u Boki Kotorskoj, te da se tim povodom planira izrada specijalne koverte, pečata i zapisa, koji će biti prikladan način da se prisjetimo hrabrosti mornara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније