Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

М.Л.Б.

05. 12. 2023. 12:58 >> 13:08

ZAVRŠENO IDEJNO RJEŠENjE

Herceg Novi će dobiti olimpijski bazen sa preko 1000 mjesta

Herceg Novi će u narednom periodu, pored nove autobuske stanice, dobiti i olimpijski bazen sa gledalištem kapaciteta više od 1000 mjesta, a u okviru tog kompleksa će biti izgrađen prostor za poslovni centar kao i podzemna garaža na dvije etaže koja će imati oko 300 parking mjesta, saopšteno je Opštine Herceg Novi.

Prema riječima predsjednika Opštine Stevana Katića, u prethodnom periodu sagledan je prostor i urađena izmjena na osnovu Odluke o utvrđivanju lokacije za postavljanje odnosno građenje lokalnog objekta od opšteg interesa-Sportskog objekta i objekta privrednog razvoja sa pristupnom saobraćajnicom, koju je usvojila Skupština opštine Herceg Novi, a prije nekoliko dana je završeno idejno rješenje budućeg bazena.

“Olimpijski bazen će sigurno biti jedan od najboljih i najljepših u ovom dijelu regiona. Tokom 2024. godine ćemo dodatno razraditi taj projekat i kandidovati ga za kapitalni budžet države. Vjerujem da će taj prostor biti na ponos Herceg Novog i PVK Jadran, jer će u okviru tog kompleksa biti i dvije podzemne etaže (parking garaže) sa oko 300 parking mjesta, na jednom nivou će biti poslovni sadržaji, a olimpijski bazen će imati gledalište kapaciteta više od 1000 mjesta. Moći ćemo da konkurišemo i organizujemo velika takmičenja i evropska prvenstva u vaterpolu ili plivanju, što će Herceg Novi staviti na mapu takmičenja plivačkih sportova, zbog tradicije i svega onog što je naš grad dao vaterpolu”, istakao je Katić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније