Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 06. 2013. 21:58 >> 22:01

PET ZAPOSLENIH

Gasi se nikšićki Montena radio

Nikšićki Montena radio dobila je novog vlasnika, što zaposleni tumače kao gašenje tog medija, nakon 16 godina emitovanja programa. U saopštenju ističu da su dosadašnji vlasnici, Stevo i Đuro Vučinić, prodali frekvencije Milošu Krdžiću, vlasniku beogradskog Radija TDI bez prethodnog odobrenja Savjeta Agencije za elektronske medije, čime su prekršili Zakon o elektronskim medijima.

Da je prodajom Radio ugašen govori i to što se već 13 dana ne emituje informativni program, a novi vlasnik je, kako tvrde, rekao da će se sa Monteninih frekvencija ubuduće emitovati zabavni program.

U saopštenju se ističe da su doskorašnji vlasnici, koji su "svih ovih ovih godina karijeru medijskih magnata gradili na stvaranju i promovisanju  nezavisne Crne Gore, ovaj crnogorski medij prodali čovjeku koji će prvo da ukine prepoznatljivo ime, a potom na Monteninim frekvencijama da najavljuje drugu stanicu i promoviše drugačiji ideju". 

Zaposleni, njih petoro, tvrde da je prekršen i Zakon o radu, jer  ni dosadašnji, ni novi vlasnik, ne žele da im isplate zarade, pa se, nakon 16 godina nalaze u ulozi ping-pong loptice među vlasnicima, jer nemaju definisan pravni status. Zato su pozvali nadležne institucije da se uključe u rješavanje njihovog problema, a medijsku zajednicu - da ne dozvoli da se medijski radnici nađu na udaru moćnih biznismena.

 

 

Anka Perović Radović, RCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније