Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 06. 2013. 17:09 >> 17:09

UNIVERZITET OBJAVLJUJE

U petak konkurs za upis na fakultete

Crnogorski Univerzitet raspisaće u petak konkurs za upis na prvu godinu osnovnih studija za 2013-2014.godinu. Na državnim fakultetima ima 1.752 mjesta za budžetske, odnosno 2.477 za samofinansirajuće studente.

 

Dokumenta koja su neophodna za upis predavaće se u ponedjeljak 24-og i u utorak 25-og juna, a upis primljenih kandidata u prvom roku trebalo bi da se završi do 3. jula.

Na Univerzitet će moći da se upiše i 250 stranih državljana. Inače, broj mjesta na fakultetima utvrđen je odlukama Senata i Upravnog odbora na koje je, sa neznatnim izmjenama, saglasnost dala Vlada.

Iz Rektorata je saopšteno da je u odnosu na predlog koji je Univerzitet uputio Vladi, broj budžetskih mjesta povećan za 33, dok je broj mjesta za samofinansirajuće studente smanjen za 400 u odnosu na prošlogodišnji konkurs.

Tako će na studijske programe Italijanski jezik i književnost, te Njemački jezik i književnost moći da se upiše po 30 budžetskih studenata, dok je za upis na program Pravne nauke odjeljenja Pravnog fakulteta u Bijelom Polju predviđeno 20 budžetskih mjesta.

Na Farmaceutskom fakultetu moći će da konkuriše 18 kandidata za školovanje o trošku države. Iz Rektorata navode da osim samofinansirajućih, na studijskom programu Mehatronika Mašinskog fakulteta ima mjesta i za 20 studenata koji će se finansirati iz budžeta, dok će stomatologiju moći da upiše 20 samofinansirajućih studenata.

„Za upis na Medicinski fakultet ove godine polagaće se i prijemni ispit, kao i na programu Fizička kultura Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću“, istakli su iz Rektorata.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније