Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj. [ Mina ]

16. 04. 2017. 09:29 >> 09:03

BEGIĆ SAOPŠTIO

Većina roditelja vakciniše djecu

Velika većina roditelja vodi djecu na vakcinaciju, tvrde iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

 

Kako su saopštili, prema statističkim podacima, je, zaključno sa sredinom protekle sedmice, dvije trećine djece rođene 2014. godine primilo MMR vakcinu.

Kako pišu Vijesti, poruke antivakcinalnog lobija uglavnom su usmjerene protiv te vakcine, što je u određenoj mjeri prošlih godina i smanjivalo broj djece imunizovane protiv malih boginja i zaušaka.

 Više od 90 odsto djece istog godišta primili su tri doze petovalentne vakcine (protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja, dječje paralize i hemofilusa influence tip B).

“Uprkos svim negativnim porukama i kampanjama, iskrivljenim podacima, nenaučnim činjenicama i zlonamjernim tvrdnjama protivnika vakcinacija, gotovo svi roditelji vjeruju pedijatrima i vakcinišu svoju djecu. Obuhvat vakcinacije MMR-om je za jedan odsto iznad obuhvata iz februara, pa je sada 75,96 posto”, kazao je načelnik Odjeljenja za imunizacije u IJZ, Senad Begić.

Prema njegovim riječima, vakcinacija MMR-om se ipak odvija sa zakašnjenjem.

 Kako je naveo Begić, pogrešan je i veoma opasan trend odgađanja vakcine "dok dijete ne ojača".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније