Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 05. 2017. 12:15 >> 15:22

VELIKO OLAKŠANJE

Naši pomorci ponovo na "bijeloj listi"

Crnogorski pomorci i službeno su se vratili na tzv “bijelu listu“ Evropske agencije pomorske sigurnosti (EMSA-e). Sertifikati o ovlašćenjima pomoraca koje izdaje crnogorska pomorska administracija, priznaje EU, objavljeno je u Službenom listu Evropske Unije.

Tu vijest su sa olakšanjem dočekali naši pomorci, Trening centri i agencije za ukrcaj.

"Zadnjih šest godina sam par puta imao ponude za brodove sa evropskim zastavama. Odbijen sam jer ne mogu da apliciram, pa sam bio prinuđen da čekam po 4-5 mjeseci kući, da bi dobio neku ponudu sa drugom zastavom bilo koje kompanije", kazao je za TVCG Petar Sijerković, upravitelj stroja, Baošići.

Menadžer agencije "Shipping & Crewing Agency", Stevo Subotić, kazao je da će sada crnogorski pomorci moći da apliciraju da plove sa njima.

"Naša agencija imala je dosta brodova pod portugalskom zastavom i naši pomorci koji plove za njemačku kompaniju, čiji smo mi predstavnici, "Peter Dohle" iz Hamburga, nije mogla ploviti. Sa ovom viješću i sa uredbom naši pomorci će moći da apliciraju i da plove pod zastavom, konkretno Portugala", kazao je Subotić.

Prilog Rade Đaković, TVCG:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније