Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

24. 06. 2017. 19:36 >> 19:11
9

ODGOVOR S TERENA

Do juče izvezeno 100 tona lubenice

Na jučerašnji dan, na naše tržište plasirano je 150 tona domaće lubenice, a do juče je izvezeno 100 tona i to po prosječnoj veleprodajnoj cijeni oko 25 centi. Veleprodajna cijena pipuna se kretala oko 40 centi. Povoljna je sutuacija sa cijenama paradajza i krastavaca, saopštili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Zbog toga, kako kažu, "sa ponosom i zadovoljstvom" saopštavaju crnogorskoj javnosti "da odgovorni, svakodnevni i planski rad daje rezultate". 

Iz Ministarstva poručuju da ih raduje kada se otvori tema poljoprivrede na javnoj sceni, a da su sigurni da isti osjećaj dijele i vrijedni poljoprivredni proizvođači i prerađivači.

Danas su teme plasmana, uvoza, izvoza, stopa PDV-a, otvorile Demokrate

"Iznijeli su, po svom običaju, kritike svega i svačega i to ilustrovali proizvoljnim i netačnim podacima, takođe po svom običaju. Da bi djelovali ubjedljivije, uradili su to u punoj političkoj opremi, sa zategnutim kravatama u pres centru", ocjenjuju iz Ministarstva poljoprivrede i dodaju da ih je pres-konferencija Demokrata "zatekla na terenu sa proizvođačima, otkupljivačima i izvoznicima". 

"Zatekla nas je u dnevnom praćenju, planiranju i realizaciji plasmana, otkupa i izvoza plodova rada vrijednih poljoprivrednika. Sa ponosom i zadovoljstvom želimo da saopštimo crnogorskoj javnosti da taj odgovorni, svakodnevni i planski rad daje rezultate. Samo na jučerašnji dan, na naše tržište plasirano je 150 tona domaće lubenice, a do juče je izvezeno 100 tona i to po prosječnoj veleprodajnoj cijeni oko 25 centi. Veleprodajna cijena pipuna se kretala oko 40 centi. Povoljna je sutuacija sa cijenama paradajza i krastavaca", navodi se u reagovanju Ministarstva.

Tvrde da proizvođači ne kriju zadovoljstvo stanjem na tržištu, što ljudima u Ministarstvu daje dodatni podstrek da istraju u naporima da u okviru svih mjera predviđenih Agrobudžetom budu svakodnevna podrška u njihovom radu.

"Zbog toga, ne bavimo se i nećemo se baviti konferencijama u pres centrima, već ćemo i dalje biti na terenu sa proizvođačima, ali ne kao Demokrate koje ih bezuspješno obilaze i pozivaju na bunu, kao što smo to mogli čuti ovih dana od samih proizvođača", navodi se u reagovanju.

Iz Ministarstva poljoprivrede podsjećaju da se, posljednjih sedmica, takođe u dnevnoj intenzivnoj komunikaciji sa privrednicima, Vlada bavila i analizama uticaja pojedinih mjera fiskalne strategije i njihovim mogućim podešavanjima. 

"Između ostalog, fokus je bio na analizi mogućih proširenja liste osnovnih životnih namirnica koje bi bile obuhvaćene nižom stopom PDV-a. Izgleda da su Demokrate načule nešto i o tome, jer su sva sredstva informisanja prenijela informacije o tim razgovorima. Nažalost izgleda da im je jedino ostalo da se na subotnjoj pres konferenciji sjete i jaja", zaključuju iz Ministarstva poljoprivrede.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније