Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 07. 2017. 14:31 >> 19:14

STUDENTSKI PARLEMENT

Studenti FPN odgovaraće pred komisijom

Nakon zahtjeva Vijeća studenata (SVFPN), Fakultet političkih nauka je formirao komisiju koja će u skladu sa odredbama Zakona o visokom obrazovanju, ispitati 25 studenata koji su uložili žalbu.

Povodom aktuelne situacije na Fakultetu političkih nauka, Vijeće studenata Fakulteta političkih nauka (SVFPN) je održalo vanrednu sjednicu zbog velikog broj primjedbi od strane studenata u vezi sa načinom ispitivanja i sprovođenja procesa ocjenjivanja iz predmeta "Međunarodno javno pravo" koji predaje profesor Ranko Mujović sa Pravnog fakulteta.

"VSFPN je jednoglasnom odlukom prisutnih članova odlučilo da uputi zahtjev upravi Fakulteta da je neophodno da se ispune svi zahtjevi studenata koji se tiču formiranja komisija za predmete koje predaje profesor Mujović", navodi se u saopštenju Studentskog parlamenta.

Kako su kazali, uprava FPN-a je brzo reagovala formiranjem komisije u skladu sa odredbama Zakona o visokom obrazovanju, a koja će ispitati studente koji su uložili žalbu, njih 25, koliko ih je i tražilo odgovaranje pred komisijom.

"Među žalbama su i one koje se tiču i navodnog neetičkog ponašanja profesora prema pojedinim studentima. Isti su predati od strane studenata upravi fakulteta, koja će preduzeti dalje korake. U tim nastojanjima, putem Studentskog parlamenta UCG i predstavnika studenata u Sudu časti i Odboru za kvalitet, težićemo da se sva studentska prava ispoštuju i uvaže, a od Suda časti očekujemo reakciju kakva dolikuje aktuelnoj situaciji", saopšteno je.

Veliki broj pojedinačnih zahtjeva, molbi za pomoć i studenata i organizacija, kazali su idu preko SVFPN.

"Studentsko vijeće bori se za ravnopravnost i među studentima i među studentskim organizacijama i predstavnicima, pomažući im tako da praktikuju svoje pravo glasa i da iskažu svoje mišljenje u svakom trenutku. Tako i ovog put, SVFPN će zaštiti studenete i pomoći im da se izbore za svoja prava", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније