Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

14. 07. 2017. 15:27 >> 19:12
49

MINISTARSTVO

Najoštrije osuđujemo podizanje spomenika

Ministarstvo vanjskih poslova najoštrije osuđuje podizanje spomen obilježja Puniši Račiću, saopšteno je iz tog resora Vlade Crne Gore.

Nadležni državni organi će preduzeti sve neophodne, zakonom utvrđene aktivnosti u pravcu uklanjanja spomen obilježja Puniši Račiću, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

"Ovaj retrogradan individualan čin kojim se veliča lik i djelo atentatora na kralja Nikolu i ubice hrvatskih poslanika u tadašnjoj Narodnoj skupštini Kraljevine Jugoslavije realizovan je bez znanja Vlade i državnih organa Crne Gore", piše u saopštenju.

Ističu da će državni organi preduzeti sve neophodne, zakonom utvrđene aktivnosti kako bi uklonili spomenik.

"Nadležni državni organi će preduzeti sve neophodne, zakonom utvrđene aktivnosti u pravcu uklanjanja pomenutog spomen obilježja, kojim se vrijeđaju ne samo najdublja osjećanja hrvatskog naroda i države, već se nastoje produbiti političke podjele u Crnoj Gori", zaključili su u saopštenju.

Ivana Šebek, TVCG

Пратите нас на

Коментари49

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније