Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

18. 07. 2017. 12:59 >> 12:30
2

LIBERALI APELUJU

Vlada da nagradi vatrogasce

Liberalna partija (LP) apelovala je na Vladu Crne Gore da posebno afirmiše rad vatrogasnih službenika, i nagradi svakog vatrogasca na prigodan način, te razmotri odlikovanje vatrogasaca i vatrogasne službe.

 

"Užasna vatrena stihija koja već danima ugrožava ljudske živote, sigurnost domova građana, miran san, ali i ogromna prirodna prostranstva, bez pregalačkog poduhvata vatrogasaca koji rade i preko 48 sati bez prestanka na teritoriji gotovo čitave države, dobila bi tragične razmjere. Oni su najzaslužniji za sigurnost i bezbjednost života građana i javno i privatno dobro a iskazana gotovost, kuraž i hrabrost u vršenju dužnosti ali i više od onoga što je dužnost, oni su zaslužili svako poštovanje, podsticaj i nagradu", saopšteno je iz Liberalne partije.

Navode da je situacija koja je zadesila Crnu Goru "opomena i indikator na koji način funkionišu ili ne funkcionišu institucije sistema i nadležne službe".

"Manjak koordinacije, nespremnost i izostanak preventive, pored otežavajućih okolnosti, jesu realni problemi. Veća ulaganja u oblast zaštite i spasavanja građana i životne sredine, bolja komunikacija nadležnih službi i vrhunska opremljenost svakog pojedinca-vatrogasca i spasioca, moraju biti prioritet u narednom periodu. Nemjerljiva je šteta koja se mogla spriječiti preventivnim radnjama i jasnom dugoročnom strategijom zaštite", navode iz LP-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније