Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

02. 08. 2017. 19:13 >> 18:51

U DRUŠTVU NATE MARKOVIĆ

Karen Pens posjetila pčelinjak u Duboviku

Druga dama Sjedinjenih Američkih Država Karen Pens, u društvu supruge crnogorskog premijera, Nate Marković, posjetila je, u cetinjskom selu Dubovik, pčelinjak porodice Lidije i Milorada Martinovića.

"Zadivljena sam predivnim proizvodima koje ste napravili od meda. Sama činjenica da sam imala priliku da okusim vaša ukusna jela i pića, za mene je bila ljekovita. Uvijek ću cijeniti svoju posjetu vašem pčelinjaku. Vaše pčele su srećne pčele, a vaš pčelar je vrlo predusretljiv", napisala je, u knjizi utisaka.

Lidija je medijima kazala da je gospođa Pens počela da se bavi pčelarstvom, ima jednu košnicu i čeka svoje prvo medobranje.

"Kazala je da ovakav med nikad nije probala, jer se to što je imala priliku do sada da proba razlikuje zbog podneblja, načina pčelarenja, tipa košnica“, objašnjava Lidija Martinović.

Kaže kako je gospođa Pens probala liker od borovnice i da je bila oduševljena.

O broju pčelara, košnica, cijeni i prinosima meda, kao i o trenutnom stanju i planovima razvoja crnogorskog pčelarstva, Pensova je razgovarala sa tehničkim sekretarom Saveza pčelara Crne Gore Vladimirom Radulovićem.

"Njeno interesovanje najviše je bilo vezano za globalne probleme koji se manifestuju na pčelu kao jednu ugroženu vrstu. Gospođa Pens je spremna i pokazuje interesovanje da se aktivnije bavi borbom za očuvanje tog važnog i vrijednog insekta. Samo ljudi koji se bave pčelarstvom znaju i svijesni su na kom je nivou taj rizik kada su pčele u pitanju", ispričao je medijima Radulović.

U Sjedinjene Američke Države Pensovi su ponijeli preteču košnice, dubinu, koja je poklon porodice Marković i Vlade Crne Gore.

Osim dubine, visoka gošća je kući otišla i sa teglama raznih vrsta meda i pčelinjih proizvoda, kao i likerom od borovnice, čime su je darivali Lidija i Milorad Martinović.

Pensova i Markovićeva iz Dubine su se uputile na krstarenje Skadarskim jezerom, ali je taj dio posjete bio zatvioren za medije.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније