Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 08. 2017. 12:05 >> 11:36

JAVNA RASPRAVA

HN treba da zakupi kompletnu luku Škver

Opština Herceg Novi trebala bi da zakupi luku Škver kao cjelinu od JP Morsko dobro a nakon toga da razvija jedan po jedan element iz Strategije razvoja te luke, saopšteno je na javnoj raspravi o nacrtu "Strategije razvoja gradske luke Škver" koja je održana sinoć.

Raspravi su prisustvovali predsjednik SOHN Miloš Bigović, načelnici sekretarijata i rukovodioci agencija čiji je osnivač Opština, građani i privrednici, ali i gosti Herceg Novog koji u taj grad dolaze više od 40 godina.

"Kako je obrazložio jedan od članova radnog tima koji je sačinio strategiju Duško Lučić, jedan od ciljeva Strategije je podizanje kvaliteta usluga po raznim parametrima, ekonomskim, turističkim i funkcionalnim, a među prvim koracima Opština Herceg Novi bi luku, kao cjelinu, trebalo da zakupi od JP 'Morsko dobro'. Nakon toga, akcioni plan predviđa razvijanje jednog po jednog elementa iz Strategije", naodi se u saopštenju Opštine Herceg Novi.

Iako nijesu korišćene precizne vrijednosti, jer se radi o nacrtu podložnom izmjenama, cjelokupni projekat kako je ocijenjeno mogao bi da košta oko devet miliona eura.

"Ideja radnog tima na strategiji je da bi Opština Herceg Novi, kroz Direkciju za javne radove, mogla konkurisati ovaj projekat za kapitalni budžet Crne Gore. Strategija, između ostalog, predviđa sanaciju južnog lukobrana i izgradnju novog zapadnog, produžetak doka za 60 metara, a kao luka nautičkog turizma, broj vezova bio bi dvostruko povećan. U turističke sadržaje i objekte obalnog dijela luke predviđeno je ulaganje od oko 2,5 miliona eura, dok bi radovi na južnom i zapadnom valobranu zajedno koštali oko 3,5 miliona eura", kazali su iz Opštine.

Pitanja i primjedbe tokom rasprave najviše su se odnosili na upravljanje gradskom lukom, odnos koncident-koncesionar, kao i usklađenost Strategije sa planskim aktima višeg reda. Za ribare sa Škvera važno je riješiti i stare probleme, a ukazano je i na problem dubine u samom akvatorijumu, kao i zakupa kabina.

Iz te Opštine podsjećaju da javna rasprava traje od 1.8. do 15.8.2017., a nacrt "Strategije razvoja gradske luke Škver" može se pogledati svakog radnog dana od 8 do 11 sati u sekretarijatu za finansije, turizam i ekonomski razvoj Opštine Herceg Novi. Pismene primjedbe građani mogu dostavljati na e-mail: finansije@hercegnovi.me.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније