Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B

23. 08. 2017. 19:22 >> 19:25
6

DVA MINISTARSTVA

Vjerujemo u brzo razrješenje situacije

Ministarstvo nauke i obrazovanja Republike Hrvatske i Ministarstvo prosvjete Crne Gore očekuju dodatne informacije od nadležnih u vezi sa izradom planova i programa u reformisanom programu obrazovanja Crne Gore, a sve u cilju brzog razrješenja nastale situacije, navodi se u zajedničkom saopštenju dva ministarstva.

Kako se navodi u zajedničko saopštenju dva resora, naše i hrvatsko ministarstvo imali su danas komunikaciju u vezi sa izradom dijela predmetnih programa Crne Gore na osnovu kurikularnih dokumenata Hrvatske, od strane Zavoda za školstvo Crne Gore.

Ranije danas Ministarstvo prosvjete zatražilo je od Zavoda za školstvo odgovor povodom navoda da su planovi i programi iz pojedinih predmeta u reformisanom programu obrazovanja Crne Gore kopirani "od riječi do riječi" iz predloga hrvatske reforme obrazovanja.

“Ministarstvo prosvjete Crne Gore je izrazilo žaljenje zbog novonastale situacije, uz uvjerenje obije strane da ista neće uticati na dosadašnju izuzetno kvalitetnu saradnju dviju država u području obrazovanja”, stoji u saopštenju.

Istaknuto je da je riječ o dokumentima koji su i dalje podloga za hrvatsku obrazovnu reformu, ali i da je Hrvatska spremna da dijeli svoja iskustva u sprovođenju reformi, u skladu s uvriježenim modusima saradnje.

“Zaključeno je i da je rezultat rada više od pet stotina stručnjaka Hrvatske pokazao kvalitet koji je prepoznat i izvan granica Republike Hrvatske”, poručuju iz dva resora.

Kako navode, obaveza svakog državnog subjekta jeste kreiranje sopstvenih rješenja, uz mogućnost oslanjanja na praksu drugih, vodeći računa o zaštiti njihovog interesa.

“Stoga dva ministarstva očekuju dodatne informacije od nadležnih u vezi sa pomenutim slučajem, sa ciljem brzog razrješenja situacije u korist prije svega djece, kao najvažnije strane, čija je dobrobit u svakom trenutku prioritet”, poručuju iz crnogorskog i hrvatskog ministarstva.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније