Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

02. 10. 2017. 16:40 >> 16:15

"CG BEZ MRŽNJE"

Učili đake da prepoznaju nasilje

Znanje i vještine za vršnjačke edukatore, potrebne da efikasno prepoznaju i pruže zaštitu djeci i mladima protiv govora mržnje vršnjaka u školskom okruženju i šire, kao i govoru mržnje na Internetu, tokom vikenda stekli su učenici JUSMŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Herceg Novog u okviru projekta „Crna Gora bez mržnje“.

Učenici te škole su istakli da su više saznali govoru mržnje i njegovim oblicima, načinima na koje mogu da reaguju, kome sve mogu da se obrate i kako da ga prijave.

„Naučio sam da se ponašam u situacijama kada sam žrtva govora mržnje“, naveo je jedan učenik, dok je njegova drugarica objasnila da „nije dovoljno samo okrenuti glavu od nasilja i da to što neko nije direktno uključen ne znači da govor mržnje ne postoji, te da je lako postati nasilnik od žrtve ali i obratno kada je u pitanju govor mržnje na Internetu“, saopštili su iz NVO "35mm".

Kako su naglasili, uz razrađene akcione planove, kao i podršku zaposlenih iz škole, te podršku NVO „35mm“ i Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“, ti mladi ljudi će u svojim zajednicama pokrenuti akcije i dati svoj doprinos ideji svijeta bez mržnje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније