Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B. [ Radiosarajevo.ba ]

20. 10. 2017. 10:59 >> 10:48
1

AMERIČKI METEOROLOZI

Evo kakva nas zima čeka

Američka privatna meteorološka kompanija AccuWeather objavila je sezonsku prognozu za klimatološku zimu u Evropi. Prognoza se odnosi na decembar, januar i februar.

"Zima na sjeveru Evrope biće obilježena većim količinama padavina, na području Balkana se ne očekuju česta i duga kišna razdoblja što će dovesti do produživanja razdoblja suše. To ne znači da na ovom području uopšte neće biti kiše tokom zimskih mjeseci, ali količina oborina bit će manja od prosjeka", piše AccuWeather.

Prema prognozama, ove se zime na Balkanu ne očekuje mnogo sniježnih oluja. Naprotiv, one bi trebale biti rijetke i ne bi trebalo da traju dugo. Najveće šanse za pojavu snježnih oluja biće u drugoj polovini zime, odnosno krajem januara i tokom februara.

Sjevernu Evropu i dijelove zapadne Evrope već na početku očekuju veliki problemi u obliku oštrih i čestih oluja koje će u ta područja donijeti velike količine oborina, prognozira "AccuWeather". I dok početak zime u većem dijelu Evrope neće donijeti uobičajeno niske temperature, prognoze govore da će kraj zime biti znatno hladniji, s temperaturama i ispod prosjeka za to doba godine.

Područje od juga Španije, preko Italije pa sve do balkanskog poluostrva očekuje zima s količinom padavina manjom od prosjeka, prognoze su AccuWeather.

"Manje količine padavina nego što su uobičajene za zimske mjesece će povećati mogućnost suše, ali i opasnost od požara na području od juga Španije pa sve do balkanskog poluostrva", pišu prognostičari.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније