Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

29. 10. 2017. 14:44 >> 14:13

PODGORIČKI MARATON

Djeca s autizmom istrčala "Trku zadovoljstva"

Djeca s autizmom iz sportsko-rekreativnog društva "Građanski" istrčala su danas "Trku zadovoljstva" od pet kilometara na Podgoričkom maratonu za nepunih pola sata.

Ovo ipak, kako se navodi u saopštenju tog društva, nije prvo takmičenje užna kojem su učestvovali.

„Prije nekoliko mjeseci smo formirali tim i učestvovali na Podgoričkom Triatlonu, a tu je i nekoliko džudo festivala na kojima često učestvujemo, što kao takmičari, što van konkurencije“, rekao je trener Ivan Bojović.

Ponosan je, kako je kazao, na svoje polaznike.

„Veoma sam zadovoljan njihovim rezultatima, kao da su osvojili zlato“, istakao je Bojović.

A zadovoljni su i roditelji, koji su kao publika bili na ovom maratonu.

Jedan od njih, Veliša Radulović, naglasio je važnost takvih događaja za djecu sa smetnjama u razvoju.

„Rastko je već učestvovao na Trijatonu i na tri džudo festivala, i veoma smo ponosni na njegove rezultate. Hvala trenerima koji ulažu veliki napor da bi ih pripremili za ovakve događaje. Želio bih da iskoristim ovu priliku da pozovem ostale roditelje da uključe svoju djecu u sportske aktivnosti. Iz sopstvenog iskustva znam koliko im je to važno“, poručio je on.

Iz sportsko-rekreativnog društva “Građanski” najavljuju dalji angažman, kada su ovakvi događaji posrijedi.

„Zahvalili bismo se članovima Atlantskog saveza na organizaciji, kao i Ministarstvu sporta i Ministarstvu finansija koji su nam pomogli da se uključimo u zvanični dio takmičenja“, saopšteno je iz tog društva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније