Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

20. 11. 2017. 15:16 >> 14:45
6

ZLOUPOTREBA PODATAKA?

Abazović podnio prijavu protiv Radonjića

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, podnio je danas prijavu Agenciji za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama protiv direktora Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Sretena Radonjića, zbog, kako se navodi, zloupotreba ličnih podataka u političke svrhe.

Mediji su prenijeli da je Agencija za sprečavanje korupcije podnijela je 20. oktobra Sudu za prekršaje zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslanika Dritana Abazovića, koji je, prema izvještaju ASK prekršio Zakon o sprječavanju korupcije, jer je prijavio netačan iznos depozita u banci. Iz ASK navode da Abazović nije prijavio ni prihode od kapitala u iznosu od nešto više od 2.000 eura, niti prihode od 250 eura ostvarene po ugovoru o djelu.

"Jedan sam od rijetkih funkcionera koji je dao saglasnost da ASK može slobodno pristupati svim mojim bankovnim računima - pa se pitam kako me neko može optužiti da sam nešto sakrio? Omogućio sam da ASK u svakom trenutku, vidi svaku promjenu ali ne i da to zloupotrebljava niti da me zbog toga proganjaju. Ali se ne treba čuditi "spikeru" Pink M, Sretenu Radonjiću koji je našao da "puni" kafane i ulice netačnim informacijama koje imaju za cilj da politički agituju za DPS i degradiraju opozicionare. Radi se o čovjeku koji po direktivi premijera Duška Markovića (sa kojim je inače u prijateljsko-rodbinskim vezama) površno, neprofesionalno i udbaški podmeće u cilju zaštita velikih DPS zloupotreba kojima se navodni direktor, a suštinski "spiker" Bebe Popovića, ne želi baviti", istakao je Abazović.

Abazović je potvrdio da je u petak bio u ASK jer je na jednom neformalnom skupu saznao da se protiv njega vodi postupak.

"Zamislite kakav je profesionalizam direktora ASK-a kad na mjestima gdje ljude najmanje ineresuje politika saznajem povjerljive informacije i navodno zaštićene podatke. Nažalost, Radonjić je uspio da u potpunosti obesmisli instit davanja saglasnosti za uvid u lične bankovne račune i da taj mehanizam kontrole, mimo zakona, zloupotrijebi. Žao mi je službenika koji tamo rade, oni ništa nijesu krivi, samo slijede upute čovjeka koji je obični šaraf u kriminalnoj mašineriji režima DPS-a", naglasio je predsjednik pokreta URA.

Dodaje i da sa nestrpljenjem čeka sudski postupak, kao i onaj koji je danas on lično pokrenuo.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније